Contact
Bezoekadres
Stichting Woord en Daad
Spijksedijk 16
4207 GN Gorinchem
0183 – 61 18 00
info@woordendaad.nl
IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88
RSIN: 004275871
De kinderen van vandaag zijn de volwassenen van morgen. Een veilige omgeving om op te groeien sorteert kinderen goed voor op de toekomst. Onderwijs vormt een belangrijke schakel, maar wat als de ouders zelf nooit naar school zijn geweest en niet weten hoe ze hun kind kunnen steunen in school? Als de vader van het gezin werkloos thuiszit? Of als de inkomsten zo laag zijn dat het elke keer weer spannend is of het schoolgeld betaald kan worden?
Samen met de lokale bevolking in Sinendé in het noorden van Benin werken we aan de toekomst van de gemeenschap. Met als doel een gemeenschap van sterke gezinnen, of zoals ze dat in het Frans zeggen: Familles Fortes. We richten ons op de kinderen en de volwassenen. Uit ervaring weten we dat de begeleiding van jongeren naar werk specifieke kennis vraagt, daarom hebben we dit onderdeel ondergebracht in een apart Job Booster-project.
Veel gezinnen in Sinendé leven van hun land. Het projectgebied is een vruchtbare regio. We ondersteunen 3.000 boeren. Zij krijgen een training in efficiëntere landbouwmethoden. Daardoor stijgt de productie. Tegelijkertijd kijken we samen met hen waar economische kansen liggen voor hun gewassen. Door het initiatief bij de boeren te leggen, krijgen ze meer oog voor economische kansen. In de dorpen worden spaargroepen opgezet. Daarmee kunnen de boeren een deel van hun winst wegzetten als spaargeld om op termijn investeringen te kunnen doen of om onverwachte (medische) kosten te dekken.
Toegang tot onderwijs is belangrijk, maar daarmee is het doel niet bereikt. De kwaliteit van het onderwijs bepaalt uiteindelijk of de kinderen hun talenten ontwikkelen. Daarom zetten we in op kwalitatief goed onderwijs op scholen in de regio. Op school worden de docenten ondersteunt en toegerust zodat ze in staat zijn om goed les te geven. Ondernemerschap is één van de belangrijke aspecten van het onderwijs. De faciliteiten op de scholen laten vaak te wensen over, daarom worden die ook aangepakt. De scholen worden schoner, veiliger en aantrekkelijker voor de kinderen. Ook in de keukens, waar dagelijks een maaltijd voor de kinderen wordt bereid, wordt schoner gewerkt en er komt een goede drinkwatervoorziening.
Ook ouders spelen een belangrijke rol. De moeders van de kinderen vormen samen een moedercomité. Zij stimuleren dat alle kinderen, ook meisjes, naar school gaan. Als meisjes thuisblijven, bezoeken de comités de ouders om hen te stimuleren hun dochter naar school te laten gaan. Na schooltijd gaan de kinderen van de hogere klassen naar de schoolclub. Ze krijgen daar handvaardigheid en leren hun eigen mini-bedrijfje op te zetten. De moedercomités organiseren ook studieclubs, waar de leerlingen hun huiswerk kunnen maken en geholpen worden met leren.
Lees onze nieuwsberichten en verhalen over dit project.
Imourou Dramane staat aan de rand van zijn akker. De rijst achter hem reikt bijna tot zijn middel. De boer uit Lemannou in Sinendé, Noord-Benin, kreeg nooit de kans om naar school te gaan, maar met zijn kennis over de
Sojabonen hebben geen meststoffen nodig en als je wel kunstmest gebruikt, levert dat een slechte kwaliteit op, tenminste, dat dacht boer Lafia Houdou uit Benin altijd. De jonge boer woont in Guéssou Bani in de noordelijke regio Sinendé. Tijdens een
Zonder opleiding of diploma is het ook in Benin lastig om werk te vinden, terwijl een inkomen een belangrijke bijdrage levert aan het perspectief dat deze jongeren hebben voor de toekomst. Binnen het project Familles Fortes investeren we in alle
Lees onze projectupdates en raak op de hoogte van de ontwikkelingen binnen dit project.
Bezoekadres
Stichting Woord en Daad
Spijksedijk 16
4207 GN Gorinchem
0183 – 61 18 00
info@woordendaad.nl
IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88
RSIN: 004275871
© Woord en Daad | Privacy statement | Disclaimer
Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.
Privacybeleid | Sluit deze melding