fbpx

Geef ze een TIEN! Wereldwijd toffe juffen en meesters voor de klas

Goed onderwijs is in Nederland bijna vanzelfsprekend. In ontwikkelingslanden laat de kwaliteit van het onderwijs echter helaas nogal eens te wensen over. Op docentenopleidingen worden bijvoorbeeld weinig kwaliteitseisen gesteld, of docenten zijn zelf niet bevoegd om goed les te geven. Tijdens de lerarenopleiding zijn er weinig mogelijkheden om het geleerde in praktijk te brengen tijdens stages, zodat leerkrachten ook na het behalen van een diploma nog onvoorbereid voor de klas staan. Jammer voor al die gemotiveerde juffen en meesters die wél heel graag goed les willen geven en een voorbeeld willen zijn voor hun leerlingen!

Christelijk onderwijs

Juist in de vaak armoedige of onveilige wijken waar de leerlingen wonen, zijn christelijke identificatiefiguren in de vorm van een goede meester of juf van levensbelang. Daarom werken Driestar Educatief en Woord en Daad samen aan de opzet van het zogenoemde International Network for Christian Education (INCE). Beide partijen willen een wereldwijd netwerk waarin docentenopleidingen en educatieve dienstverleners elkaar versterken bij het verbeteren van christelijk onderwijs.

Toffe juffen en meesters

Driestar Educatief en Woord en Daad starten met INCE in de landen waar we al vaak jarenlang samenwerken met verschillende onderwijspartners. Onder de noemer ‘Geef ze een TIEN!’ ondersteunen we al docentenopleidingen in onder andere Haïti, Nepal en Sierra Leone. We willen graag wereldwijd toffe juffen en meesters voor de klas! Tof komt van het Hebreeuwse woord ‘tov’ en betekent ‘goed’. Via dit project krijgen juffen en meesters goede trainingen, maar ook lesboeken en schrijfmaterialen. Dit zijn eerste vereisten om een toffe juf of meester te worden, toch?

Doe mee!

Voor de verbetering van christelijk onderwijs in ontwikkelingslanden is veel geld nodig. Helpt u mee? U geeft hiermee leerlingen in ontwikkelingslanden kans op een betere toekomst, omdat zij les krijgen van gekwalificeerde, christelijke leerkrachten.

Wat hebben juffen en meesters nodig?
Training

€ 100

Lesboeken

€ 10

Schrijfmateriaal

€ 5

Meedoen met school?

Speciaal voor basisscholen hebben we prachtig kant-en-klaar-materiaal en actietips beschikbaar. Kijk op de actiepagina voor scholen (in het scholen-gedeelte van de website).


Onderwijs is de basis voor het leven van een kind. Het geeft een kind stabiliteit, veiligheid en, niet te vergeten, een toekomst. Vind jij dat kinderen ook onderwijs verdienen als dit niet vanzelfsprekend is? Ga dan naar het kindoverzicht en adopteer een kind financieel!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen