Projecten

« Terug naar projecten

Gezondheidszorg in Bangladesh gezondheidszorg

De gezondheidssituatie in Bangladesh is slecht. Veel gezinnen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Overheidsklinieken zijn weliswaar gratis maar gevreesd vanwege de onhygiënische toestanden. Er is een groot tekort aan goede ziekenhuizen en doktoren

In de stad Khulna staat het Abdul Wadud Memorial Hospital van partnerorganisatie CSS (Christian Service Society). Afhankelijk van het inkomen krijgen patiënten korting op een behandeling. Voor de allerarmsten is de zorg gratis. Het ziekenhuis bevat de afdelingen oogzorg, moeder- en kindzorg en algemene zorg.

Mobiel

In dorpen rond Khulna wordt (kraam)zorg aan huis gegeven door frequent bezoek met een mobiele kliniek. Een dorpeling stelt daarvoor zijn huis beschikbaar. Ook geven gezondheidsmedewerkers voorlichting om infectieziektes, zoals hiv/aids te voorkomen. In 2010 startte een grootschalig project, waarbij 20 regiohospitaals opgezet worden, in afgelegen gebieden. Ook vanuit deze centra vinden veldbezoeken plaats. De doelgroep bestrijkt 300.000 personen!

Moeder- en kindzorg

Vrouwen, zwanger of niet, eten nadat mannen en kinderen gegeten hebben. Medische zorg wordt aan hen niet besteed. Gemiddeld 20.000 vrouwen sterven jaarlijks tijdens hun zwangerschap of bij geboorte van een kind. Vanwege de achtergestelde positie van vrouwen en meisjes in Bangladesh, heeft moeder- en kindzorg een belangrijke plaats. Maandelijks krijgen vrouwen voorlichting over gezonde voeding en hygiëne.

Uitstapprogramma prostituees

In de (bordeel)dorpen Baniashanta, Bagherhat en Fultola werkt CSS aan rehabilitatie van prostituees. Ze worden geholpen uit de ellende te stappen van het leven in de prostitutie, krijgen een nieuwe kans en worden voorbereid op een zelfstandig leven in de Bengaalse maatschappij.

Giften kunnen overgemaakt worden onder vermelding van: GEZ-BGD.

Dossier: Gezondheidszorg in Bangladesh

prev next
Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie..
× Melding sluiten