Hongersnood – Help ons helpen! | Afgerond

Dit noodhulpproject is afgerond

Hongersnood in Afrika (2017)

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eerste getroffen door de ramp.

DUURZAME PROJECTEN

De noodhulp die Woord en Daad biedt, concentreert zich specifiek op Ethiopië en Zuid-Soedan. Woord en Daad werkt al langer in Ethiopië. Naast noodhulpacties werken wij continu met diverse projecten om Ethiopië verder op te bouwen en kansen te creëren. Zo investeren we bijvoorbeeld in boeren, die we trainen om efficiënter te werken bij het vergroten van hun oogst. Ook op de lange termijn moet er immers voldoende voedsel zijn voor mens en dier. Ook werkt Woord en Daad aan het boren van nieuwe waterputten, creëren we de weg naar goede banen en krijgen duizenden kinderen toegang tot christelijk onderwijs en vakonderwijs.

VOEDSEL- EN WATERTEKORT

Ook als er een ramp dreigt te ontstaan voor het land wil Woord en Daad aanwezig zijn en helpen. Gelukkig deelt de overheid van Ethiopië al voedsel uit aan scholen, maar duizenden families hebben nog tekort. Leerlingen zitten in de klas met een lege maag of blijven thuis van de honger. Er is veel behoefte aan goed voedsel en schoon drinkwater. Het voedseltekort dreigt erger te worden doordat Ethiopië veel vluchtelingen vanuit Zuid-Sudan krijgt. Dan is er dus nog meer eten nodig. Bovendien sterft er veel vee en daarmee verliezen mensen hun inkomen.

WAT HEEFT WOORD EN DAAD GEDAAN?

  • Uitdelen van voedselpakketten en zaden uit aan duizenden families om in de eerste nood te voorzien
  • Verhoging van het inkomen van kostwinners op lange termijn door hen te helpen met het opstarten van een bedrijfje (veehouderij bijv.). Zo zijn kwetsbare families sneller zelfvoorzienend.
  • Slaan van nieuwe waterputten om snel schoon drinkwater te creëren.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen