fbpx

IK GEEF JOU… een maand lang vakonderwijs (Bangladesh)

“Mijn leven is verbeterd,” zegt Nilkontho Mridha. Hij had zijn bassischooldiploma wel gehaald, maar kon door financiële problemen van zijn vader niet verder studeren. In Bangladesh is er veel armoede en werkloosheid onder jongeren.

Eigenwaarde

Woord en Daad biedt samen met partnerorganisaties vakopleidingen aan. Het geeft de jongeren niet alleen een baan, maar ook eigenwaarde. Dat doen we via het Job Booster-programma. Job Booster werkt als een makelaar op de arbeidsmarkt. Bedrijven die werknemers nodig hebben, melden dat bij de partnerorganisaties. Die leiden dan de jongeren daarvoor op, zodat zij zeker weten dat ze een baan hebben. Daarnaast weten de bedrijven dat ze goed opgeleide werknemers krijgen. Ook worden er trainingen gegeven in bijvoorbeeld arbeidsethiek en solliciteren.

“Ik wil graag mijn eigen bedrijf beginnen.”

Nilkontho Mridha zocht hulp, kreeg een training en vond binnen enkele dagen een baan. “Mijn leven is hierdoor verbeterd.” Hij helpt zijn ouders met zijn salaris, maar legt ook een deel apart. “Ik wil graag mijn eigen bedrijf beginnen!”

Wat kost ‘t?

U kunt ook meedoen en de jongeren in Bangladesh financieel steunen en een toekomst bieden. Voor 13 euro kan een Bengaalse jongere een maand studeren op een vakschool. Voor 158 euro een heel jaar! Hoeveel jongeren helpt u?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen