fbpx

IK GEEF JOU… een mangotraining (Sierra Leone)

“Sinds het dorp leverancier werd van de sapfabriek is er veel veranderd,” vertelt Sorie Conteh enthousiast. De 54-jarige vader van zes kinderen is mangoboer en woont in Mile 11, op het platteland van Sierra Leone. Door het gebrek aan infrastructuur werd een groot deel van het fruit niet op de markt gebracht, maar lag het te verrotten onder de bomen. Daarmee liepen de mangoboeren inkomsten mis en ging veel voedsel verloren. De sapfabriek van Sierra Agra biedt nu uitkomst voor deze boeren.

Het hele dorp profiteert mee

In deze enige sapfabriek in het hele land worden de mango’s verwerkt, waarna het eindproduct geëxporteerd wordt. Dankzij de export vloeit er geld terug naar Sierra Leone, wat goed is voor de economie. De boeren krijgen op hun beurt meer inkomsten doordat ze het fruit aan de fabriek leveren. De boeren worden ook getraind, bijvoorbeeld in de selectie van fruit. Niet alleen de individuele boeren worden getraind, maar het hele dorp profiteert mee dankzij trainingen in bijvoorbeeld distributie van kratten.

“We willen de armoede verminderen.”

“Het voedsel voor de dorpelingen is verbeterd,” vertelt Sorie Conteh, die door de andere dorpelingen is gekozen als leider. “Ik ben blij dat ik mag bijdragen aan de ontwikkeling van dit dorp.” Hij zou ook graag nog een school en een kliniek in het dorp willen openen. “We willen de armoede verminderen.”

Uw gift is welkom!

U kunt ook meedoen en mangoboeren in Sierra Leone financieel steunen. Al voor € 32 ontvangt een mangoboer een training. Hoe veel mangoboeren steunt u?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen