fbpx

IK GEEF JOU… een rijsttraining (Benin)

“Ik oogst nu 13 balen van 85 kilo van mijn akker, eerder waren dat er 6!” zegt Baké Orou Mongo, een 36-jarige rijstboer, enthousiast. Net als bij andere rijstboeren in Benin waren zijn opbrengsten laag en gebruikte hij veel zaad. Daarnaast waren de klanten ontevreden over de kwaliteit van de rijst. Inmiddels is dit compleet veranderd.

Betere opbrengsten en productiviteit

Met onze partnerorganisatie, DEDRAS, werkt Woord en Daad samen om de boeren in Benin te steunen. De boeren ontvangen trainingen, waardoor de opbrengsten van het land verbeteren en de productiviteit stijgt. Naast training in rijstteelt krijgen de boeren ook training in bedrijfsmanagement. Zénabou Issa: “We hebben geleerd over het blancheren van rijst. Ik verkoop de rijst nu beter en ik heb de prijs zelfs kunnen verhogen, de klanten vonden het geen probleem!”

“Ik heb zelfs de prijs van de rijst kunnen verhogen”

Ook Sharantou Abbou spreekt daarvan: “Volgens sommigen lijkt mijn rijst zelfs op de geïmporteerde rijst!” Niet alleen rijstverwerkers, maar ook rijstboeren profiteren mee. “Met de steun van DEDRAS  zijn mijn oogsten flink gestegen, zodat ik mijn land kon uitbreiden van 0,25 naar 0,5 hectare,” benoemt Safia Kakpe.

Uw gift is welkom!

U kunt ook meedoen en de rijstboeren in Benin financieel steunen. Al voor € 5,50 geeft u een rijstboer in Benin een maand toegang tot een training. Hoeveel rijstboeren steunt u?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen