AgriJob: Jongeren aan het werk in Benin

In Benin is veel armoede en werkloosheid onder jongeren. Daarom werken Woord en Daad en partnerorganisatie Dedras aan banen en toekomstperspectief voor de plaatselijke jongeren.

WAT ER AAN DE HAND IS

In Bembereke en Sinendé, twee gemeenschappen in Benin, zet Woord en Daad zich, samen met Dedras, een ontwikkelingsorganisatie van de lokale kerken, al een aantal jaar in voor werkgelegenheid voor jongeren. In Benin valt 63% van de inwoners binnen de leeftijdsgroep van 0-24 jaar. Dit houdt in dat er jaarlijks enorm veel jongeren bijkomen op de arbeidsmarkt, maar dat daardoor ook de werkloosheid onder jongeren hoog is. Duizenden van deze jongeren zouden aan de slag kunnen in de agrarische sector. Hieronder ziet u hoe wij te werk gaan.

WAT WIJ DOEN

De volgende concrete doelen zijn gesteld:

  • 300 landbouwbanen worden gecreëerd
  • 500 jongeren worden getraind (bijdrage aan werkgelegenheid)
  • 200 landbouwinitiatieven zijn levensvatbaar en dragen bij aan het verhogen van het inkomen.

Er wordt daarnaast ook goed overleg gevormd tussen lokale overheden en de samenleving om werkgelegenheid en goede arbeidsomstandigheden onder de aandacht te brengen.

DE PRODUCTIE IS VERHOOGD!

Adiza Bagoudou is een groenteteler die wordt ondersteund en getraind door ons project in Benin.

“Ik ben groenteler sinds 10 jaar en ik produceer onder andere tomaten, pepers en sla. Toen ik net begon in de groenteteelt verdiende ik niet veel. Ik gebruikte geen kunstmatige irrigatiemethoden en omdat ik afhankelijk was van de regen produceerde ik maar vier maanden per jaar. Voordat ik werd getraind door dit project verkocht ik ongeveer 170 kilo groente. Sinds de training verkoop ik per jaar 885 kilo! Mijn inkomen is mede daardoor veel hoger geworden, omdat ik nu 12 maanden per jaar mijn groente verbouw. Daarnaast produceer ik groente waar veel vraag naar is. Volgend jaar zal mijn bedrijfje nog verder groeien dankzij groenteteeltapparatuur vanuit het project!”

Rachelle Kperou is een pluimveehoudster die ook wordt ondersteund en getraind door ons project:

“Door dit project heb ik geleerd dat de pluimveehouderij een erg winstgevende activiteit kan zijn. Voor het project had ik slechts 8 kippen en dat leverde me ongeveer 18 euro per jaar op. Ik zorgde niet goed genoeg voor ze omdat ik niet wist hoe dat moest, want ik heb mijn school nooit afgemaakt. De meeste kippen gingen dood zonder dat ik wist waarom. Door het project weet ik hoe ik goed voor ze kan zorgen. Mijn inkomen is enorm gegroeid en tegenwoordig heb ik 180 kippen!”

WAT U KUNT DOEN

Dit project is opgezet voor de duur van vier jaar en heeft een EU-subsidie van €350.000 gekregen als ondersteuning! Naast deze subsidie heeft Woord en Daad nog €100.000 nodig om dit project tot een goed einde te laten lopen. En daarin kunt u uw bijdrage leveren! De EU verdubbelt met haar subsidie uw bijdrage, dus uw geld is veel waard!

U kunt doneren via het donatieformulier. Hartelijk bedankt namens de jongeren in Benin!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen