fbpx

Kwartaalthema 2: Hoe fair wilt u gaan?

Cesar en Claudia (op de foto) zijn beiden 30 jaar, en hebben drie kinderen: Avener (7), Awel (5) en Emeline (3). Op een prachtige, groene helling aan de rand van een bos teelt Cesar zijn ecologische bonen voor de export. Het hele gezin helpt mee met de oogst én profiteert van de inkomsten. Cesar en Claudia vertellen enthousiast over hun bedrijf.

>> lees het verhaal van Cesar en Claudia

Goedwerkende ketens

In een goedwerkende keten weten verschillende partijen zich van elkaar afhankelijk. De verwerkingsfabriek wil graag goede kwaliteit grondstof inkopen van de boer. De boer wil liefst bij het zaaien al weten of hij zijn oogst kan verkopen en tegen welke prijs. In ontwikkelingslanden werken ketens helaas vaak niet goed of ontbreken ze zelfs volledig. Hierdoor blijven boeren hangen in een cyclus van lage opbrengsten en onzekerheid.

Fair Factory

Woord en Daad zet zich in om deze negatieve cyclus te doorbreken en te werken aan stabiele en ‘inclusieve’ ketens. Om zo de leefomstandigheden van de boer en zijn of haar gezin duurzaam te verbeteren. Eén van de manieren om dat te doen, is deelnemen in een verwerkingsfabriek. We investeren in de fabriek vanuit ons Fair Factory Development Fund.

De fabriek maakt het verschil

Zónder fabriek blijven de boeren afhankelijk van steeds wisselende tussenhandelaren. Mét een (faire) fabriek hebben de boeren een stabiele afnemer die hen ziet als partner. Bovendien zorgt een goed lopende fabriek voor honderden banen in de lokale economie: van fabrieksmedewerker tot transporteur. Investeren in een fabriek heeft zo een positief effect op de hele gemeenschap!

Hoe fair wilt u gaan?

Onder de titel ‘Hoe fair wilt u gaan? voeren we actie voor verschillende projecten op het gebied van inclusieve ketens en faire gemeenschappen in Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Ethiopië, Guatemala, Madagaskar en Sierra Leone. Uw bijdrage hiervoor is van harte welkom!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen