fbpx

Kwartaalthema 4 2018: Wonderschoon – voor een gezonde toekomst

Veilig water om te drinken, zeep om je mee te wassen, een schone wc; voor ons is het heel normaal. Maar in veel landen waar Woord en Daad werkt is dit een luxe. Jaarlijks sterven er dan ook 500.000 kinderen onnodig aan diarree. En ruim 2 miljard mensen wereldwijd hebben thuis geen toegang tot schoon drinkwater. Daarom zetten we ons in voor een schone leefomgeving en een gezonde toekomst voor iedereen! Op scholen en in dorpen. En in samenwerking met overheden, waterschappen en het bedrijfsleven.

Perspectief op een schonere leefomgeving

Onder de titel ‘Wonderschoon, voor een gezonde toekomst’ voeren we van oktober tot en met december actie voor schoon water, verbeterde hygiëne en goed sanitair. Onderstaand leest u meer over de projecten waar we geld voor bij elkaar brengen. Geweldig als u zich hier ook voor in wilt zetten! Want een gezonde toekomst begint bij een schoner leven.

Wat kunt u doen?

Doe een gift

Met het bovenstaande donatieformulier kunt u een gift doen voor schoon drinkwater, werkend sanitair en goede hygiëne in Oeganda, Ethiopië, Haïti en Bangladesh. Hier leest u meer over de verschillende projecten.

Ter illustratie:

 • Voor gemiddeld 3500 euro kunnen we een waterpomp met prepaid betalingssysteem installeren in een gemeenschap in Oeganda
 • Voor ongeveer 25 euro krijgt een leerling in Ethiopië of Haïti een jaar lang les in een schone leeromgeving
 • Voor gemiddeld 120 euro krijgt de eigenaar van een sanitatiewinkel in Bangladesh een training in sociale marketing en management

Kom in actie op een manier die bij u past

Voor de campagne ‘Wonderschoon’ zijn er verschillende materialen ontwikkeld waarmee u een actie kunt organiseren of het thema onder de aandacht kunt brengen. Voor alle onderstaande suggesties geldt: we denken graag met u/jou mee. En er zijn voor elke suggestie materialen beschikbaar. Neem gerust contact op via info@woordendaad.nl over de mogelijkheden en voor meer informatie!

 • Campagnefilmpje. Heeft u het het filmpje al gezien en laten zien?
 • Doe mee met de ‘Schone week’. Van 12 tot en met 19 november organiseren we de ‘Schone Week’. De week eindigt op ‘Wereld Toilet Dag’. Doe deze week een leuke of ludieke actie of geef aandacht aan het belang van goede hygiëne en schoon water.
 • Geef aandacht aan ‘Wereld Toilet Dag’ (19 november). Versier de toiletten en zet er een collectebus neer voor schone toiletten in de projectlanden.
 • Aan de slag met de hygiënekluskaart. Kinderen kunnen door hygiëneklusjes te doen geld ophalen voor een van de projecten. Download hier de hygiënekluskaart
 • Verkoop toiletrollen. Verkoop toiletrollen voor dit goede doel.
 • Start een ‘MijnActie’. Start een zelfbedachte actie en maak een actiepagina aan om geld in te zamelen.
 • Vertel het verhaal. Vertel over dit belangrijke project aan anderen. Bijvoorbeeld via social media, of door een presentatie te geven op school of in de kerk.
 • Kerst. Begin november komen er verschillende materialen beschikbaar zoals een kerstverhaal en een Bijbelstudie om dit thema aandacht te geven rond kerst.

Doet u mee? Zo kunnen we zo veel mogelijk mensen de kans bieden op een schoon leven en een gezonde toekomst.

Gerelateerde artikelen

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen