fbpx

Noodhulp Indonesië

Wat gebeurt er op dit moment?

Op Sulawesi en Lombok wordt momenteel weer geprobeerd het gewone leven te hervatten. Veel hulpverleners en werkers zijn bezig om medische hulp te verlenen en de schade op te maken. Ziekenhuistenten worden opgericht en families zijn op zoek naar hun geliefden. Daarnaast proberen mensen weer het werk te hervatten. Hoe krachtig klinkt deze opmerking van een hulpverlener op Sulawesi:

‘Ik doe alles om mensenlevens te redden, mijn roeping is groter dan mijn angst bij het zien van zoveel doden en gewonden.'

Welke hulp bieden we?

Wij bieden hulp via internationale en lokale partnerorganisaties die ter plekke het gebied kennen. Onze partnerorganisaties geven de eerste noodhulp, dat betekent: water, voedsel, onderdak, hygiëne artikelen en psychosociale hulp. Woord en Daad wil zich ook op Sulawesi richten op weerbaarheid van de dorpen. Dat betekent hulp die focust op ‘mens en mentaliteit’, omgeving en economie en een lange-termijn aanpak. Momenteel wordt er met diverse partnerorganisaties afgestemd welke hulp waar verleend wordt voor nu en de wederopbouw. De fase na de allereerste noodhulp zal bestaan uit leveren van materiaal om huizen te herbouwen en herstellen van drinkwater systemen.

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen