fbpx

Noodhulp Overstromingen Zuid-Soedan

Een groot deel van Zuid-Soedan staat onder water. Ruim een miljoen mensen in het straatarme land zijn getroffen. Er zijn geen onderkomens, er is geen eten en mensen kunnen nergens heen omdat er geen wegen zijn. De uitbraak van ziektes ligt op de loer. Er is heel dringend veel hulp nodig.

Zuid-Soedan is een van de armste landen van Afrika. Bovendien wordt het jonge land sinds de onafhankelijkheid in 2011 wordt het jonge land geteisterd door steeds oplaaiende gewapende conflicten. Ruim 1,8 miljoen mensen zijn er nu ontheemd. Deze ramp verergert deze kwetsbare situatie. Het Christelijk Noodhulpcluster werkt samen met organisaties die al in dit gebied werken.

Voedselpakketten

De organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) slaan de handen ineen. De teams ter plaatse gaan voedselpakketten, materialen voor tenten en hygiënepakketten met zeep en maandverband uitdelen.

Uw hulp is nodig!

Voor deze hulpverlening is geld en gebed nodig. Geld voor het kopen van de producten en geld en middelen om de goederen bij de mensen te krijgen die het heel hard nodig hebben.

Bid u mee?

Wilt u bidden voor de slachtoffers van deze ramp?

  • Bid voor slachtoffers en nabestaanden van de overstromingen in Zuid-Soedan. Bid dat mensen kracht en rust vinden in deze spannende en onzekere situatie.
  • Bid voor de lokale (christelijke) organisaties, de overheid, vrijwilligers en kerken die aanwezig zijn in de getroffen gebieden. Bid dat zij de juiste hulp kunnen bieden en dat verschillende partijen onderling goed kunnen samenwerken en elkaar versterken.
  • Bid dat lokale kerken mogen uitreiken naar slachtoffers en bewoners van Zuid-Soedan en kunnen helpen waar nodig.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen