Noodhulp tyfoons Filipijnen | Afgerond

Tyfoons, oorzaak van miljoenen slachtoffers

Door de grote orkanen Haiyan (2013), Glenda (2014) en Hagupit (2014) stierven duizenden mensen en werden er miljoenen mensen geëvacueerd. Ook het werkgebied van de partnerorganisaties van Woord en Daad werd getroffen.

In de periode van mei tot december, het stormseizoen, komen op de Filipijnen deze wervelstormen voor. Gemiddeld trekken er per jaar zes tot zeven over. Met name het eiland Luzon, waar ook de partners van Woord en Daad hun kantoor hebben, wordt regelmatig getroffen door een tyfoon. Deze zorgt, door de combinatie van harde wind en grote hoeveelheden neerslag, voor grote aantallen slachtoffers.

Wat doet Woord en Daad?

Direct na de rampen waren onze partnerorganisaties CCT en AMG actief met het voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals het uitdelen van voedselpakketten. In de periode daarna werden programmas ontwikkeld voor de wederopbouw, en deze zijn nog in volle gang. Woord en Daad ondersteunt CCT en AMG bij het belangrijke werk op de Filipijnen, waarbij veel aandacht is voor risicobeperking van nieuwe rampen. Inmiddels is er al teruggeblikt op verschillende jaren van wederopbouw, samen met het Christelijk Noodhulpcluster waar Woord en Daad deel van uitmaakt.

Dit noodhulpproject is ondertussen afgerond. 

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen