prev next

Onderwijs voor ontheemden in Colombia

onderwijs Terug naar projecten

Partnerorganisatie CDA richt zich in de sloppenwijken van Bogotá en Cartagena op kwalitatief goed onderwijs voor ontheemden. Met hun onderwijsprogramma worden jaarlijks ruim 4200 kinderen van arme families bereikt.

'Op de school van CDA heb ik de beste momenten van mijn leven beleefd. Ik maakte zeer goede vrienden en had geweldige docenten. Binnenkort studeer ik af. De studie bij CDA was een groot geschenk van God' - Miguel Vianchi (student CDA)

Met het onderwijsprogramma van CDA worden ruim 5.000 kinderen uit arme families bereikt. Velen van hen komen van het platteland en zijn uit angst voor het geweld en de terreur van de burgeroorlog met hun families naar de stad gevlucht. In de stadswijken (Lucero Alto, Santa Fe en Altos de Cazuca) van Bogotà staan scholen die deel uitmaken van het onderwijsprogramma van partnerorganisatie CDA Colombia. Naast de reguliere ‘primary', ‘elementary' en ‘high school', runt CDA ook een day-care centre in Santafé en een schooltje voor speciaal onderwijs aan gehandicapten in Altos de Cazuca. Voor een groep kinderen en jongeren die te ver van de stad vandaan wonen, biedt CDA Colombia ook 'home schooling', een lespakket dat leerlingen thuis kunnen volgen.

Meer dan onderwijs

Vanuit de krottenwijken lopen de kinderen ‘s morgens naar de school van CDA. Behalve gedegen onderwijs krijgen ze dagelijks een maaltijd en zo nodig medische zorg. Regelmatig worden alle kinderen preventief ‘gecontroleerd' door de dokter. Aan elke school is een pastor en een maatschappelijk werker verbonden. Zij begeleiden de kinderen, maar ook de gezinnen waaruit zij komen.

De school is voor de kinderen een veilige plek in een wijk vol geweld. Een plek waar zij aandacht ontvangen voor hun problemen, waar zij zich kunnen ontwikkelen en uitzicht krijgen op een leven zonder armoede.

Giften kunnen overgemaakt worden onder vermelding van: EDU/COL.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
x Melding sluiten