prev next

Onderwijs in plattelandsgebieden EthiopiŽ

onderwijs Terug naar projecten

Partner MKC voert een onderwijsproject uit in het district Jeldu, EthiopiŽ. Zij is in vijf dorpsgemeenschappen actief met basisonderwijs en volwassenen-alfabetiseringsonderwijs.

De toegang tot onderwijs in het Jeldu district is erg beperkt. Veel kinderen krijgen daardoor nooit de kans om naar school te gaan, of moeten hier drie of vier uur voor lopen. Ook bedraagt het analfabetiseringspercentage onder volwassenen 80%. Dit belemmert de mogelijkheden om de armoede terug te dringen.

Praktisch onderwijs

Er is behoefte aan goed onderwijs om de samenleving verder te ontwikkelen en kinderen nieuwe perspectieven te bieden. Ook is nodig dat alfabetisering wordt geïntegreerd met functioneel en praktisch onderwijs, zodat deelnemers het kunnen vertalen naar concrete situaties in hun dagelijkse omgeving.

Ontwikkelingen 2011-2015

Voor de lange termijn heeft MKC in overleg met Woord en Daad een 5-jaren plan ontwikkeld. Het doel is om het progamma op te schalen van 5 naar 12 dorpsgemeenschappen. Daarmee willen ze onder andere het volgende bereiken:

  • 9000 kinderen ontvangen basisonderwijs
  • 3000 volwassenen leren lezen, schrijven en rekenen
  • Bouw van diverse scholen
  • Capaciteitsopbouw van het programma (ontwikkeling van didactiek, leiderschapstraining voor de schoolleiding, training voor leraren en arbeidsbemiddeling)
  • Beleidsbeïnvloeding voor meer betrokkenheid van nationale en lokale overheid bij het onderwijs in het Jeldu district

Giften kunnen overgemaakt worden onder vermelding van: EDU-ETH.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
x Melding sluiten