fbpx

Ontwikkeling van christelijk lesmateriaal in Haïti

Onderwijs van lage kwaliteit

Analfabetisme is een van Haïti's grootste problemen. Meer dan de helft van de kinderen gaat niet naar school. Dus op oudere leeftijd kunnen ze (nog steeds niet) lezen en schrijven. Veel andere kinderen gaan naar scholen waar leraren niet opgeleid zijn en waar geen goed lesmateriaal beschikbaar is. Het gevolg: kinderen maken weinig kans op een goede opleiding en baan. Het (vicieuze) cirkeltje is en blijft rond.

Christelijk lesmateriaal

CRECH zet zich in voor een oplossing van deze problematiek door, in samenwerking met Woord en Daad, een nieuwe lesmethode te ontwikkelen. De lesmethode richt zich op duidelijke en aansprekende lesstof. Identiteitsvorming staat centraal. Daarnaast worden de christelijk normen en waarden meegegeven in de boeken en is er ook een Bijbelcurriculum voor godsdienstlessen. Naast de verkoop van lesmateriaal, krijgen de leraren ook trainingen over het gebruik van de lesboeken en over het geven van goed onderwijs. Tenslotte wordt ouders geleerd hoe zij hun kinderen in het onderwijs kunnen helpen. Het uiteindelijke doel? Door dit onderwijs kinderen uit laten groeien tot christelijke, betrokken en goed onderwezen burgers die een verschil kunnen maken voor Haïti.

Hoe krijgen we dit voor elkaar?
  • Sinds 2005 heeft CRECH al 24 lesboeken en readers ontwikkeld. 16 nieuwe boeken zijn in de maak.
  • Ruim 600 scholen, en 100.000 leerlingen, in Haïti gebruiken inmiddels (een deel van) de boeken. Het Bijbelcurriculum is het meest populaire onder de materialen.
  • 4209 getrainde docenten kunnen met behulp van goed lesmateriaal kinderen lesgeven. 954 docenten worden actief begeleid.

Christelijke educatie en vorming als uitweg uit armoede. Doneer nu!


Behalve het ontwikkelen van lesmateriaal heeft Woord en Daad nog meer onderwijsprojecten. Onderwijs geeft een kind stabiliteit, veiligheid en, niet te vergeten, een toekomst.
Vind jij dat kinderen ook onderwijs verdienen als dit niet vanzelfsprekend is? Ga dan naar het kindoverzicht en sponsor een kind!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen