prev next

(Online) leren voor een vak in Nicaragua

vaktraining Terug naar projecten

Sinds 2003 geeft Woord en Daad steun aan de onderwijsactiviteiten van INDEF. Sinds INDEF en Woord en Daad als partners aan elkaar verbonden zijn, zijn de onderwijsactiviteiten van INDEF gestaag gegroeid.

Naast basisonderwijs en voortgezet onderwijs helpt INDEF jongeren nu ook met verschillende vormen van beroepsonderwijs of universitair onderwijs. Bovendien is INDEF op kleine schaal arbeidsbemiddelingswerk gestart om de jongeren na het vakonderwijs de stap naar de arbeidsmarkt te laten maken.

Vanaf 2011 is het geïntegreerde educatieve programma gesplitst in het programma Onderwijs en TVET-JBS (Technical and Vocational Education and Training - Job & Business Services). Het vakonderwijs kreeg de naam Academy Ester. Deze school is gecertificeerd door het Nationaal Technisch Instituut van Nicaragua (INATEC).

Doel

Met dit vakonderwijsprogramma wil INDEF kansarme jongeren en ouderen een betere toekomst geven door het aanbieden van een praktische training. In de praktijk ziet INDEF dat er veel alleenstaande moeders deelnemen aan de trainingen. Momenteel heeft de school een capaciteit van 130 leerlingen. Zij kunnen kiezen uit de volgende opleidingen:

  • Beauty
  • Opleiding tot caissière
  • Computeropleiding
  • Grafisch design.

Onderwijs Online

Uniek aan deze vakschool is dat de school een onderwijs-op-afstand programma heeft voor 60 kansarme jongeren die op het platteland in de La Paz-regio wonen: Academia Ester Online. Dit is vergelijkbaar met de manier van werken van bijvoorbeeld het LOI in Nederland.

Leerlingen krijgen beschikking over de lesmaterialen, een computer met internet. Ze krijgen coaching op afstand. Regelmatig ontmoeten de studenten elkaar in een gehuurde ruimte waar dan ook een docent van Academy Ester aanwezig is.

Een aantal steekwoorden: * Kwaliteitsverbetering van het onderwijs-leerproces van de allerarmste leerlingen van staatsscholen, met een leer/ontwikkelingsachterstand * Hulp bieden (beurzen, begeleiding) bij voortgezette studies voor integratie in de arbeidsmarkt en het verkrijgen en behouden van een baan waarmee ze in het levensonderhoud van zichzelf, gezin en familie kunnen voorzien * Versterking van maatschappelijke structuren (gezin, familie, wijk, wijkorganisaties) en het tot stand brengen van een zinvolle samenwerking tussen een christelijke NGO (INDEF) en regeringsinstanties zodat het programma geïntegreerd kan worden in grotere verbanden

Uw gift kunt u overmaken onder vermelding van projectcode: AI-NIC of gebruik de knop 'direct doneren'.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
x Melding sluiten