fbpx

Voedselcrisis in Jemen

Doneren voor dit project is niet mogelijk

In Jemen is er een voedselcrisis van grote omvang. Deze voedselcrisis is een gevolg van oorlog. Door deze voedselcrisis zijn 8,5 miljoen mensen in nood. Het gaat om de ergste voedselcrisis in Jemen ooit. 

De betreffende gebieden zijn zeer lastig bereikbaar en de politieke situatie is zorgelijk. Desondanks is hulp geboden. Voedsel en water zijn in de eerste plaats nodig voor de getroffenen van de voedselcrisis. Daarnaast ook meer watersystemen, uitdelen van voedselvouchers om zelf inkopen te doen en het distribueren van voedselzaden.

Woord en Daad zet de giften uit via de partners van het Christelijk Noodhulpcluster.

UDATE JUNI 2019

Water en voedsel voor slachtoffers burgeroorlog Jemen

De burgeroorlog in Jemen veroorzaakte een grote voedselcrisis. Naar schatting werden in de laatste maanden van 2018 zo’n 8,5 miljoen mensen getroffen door deze crisis. In november 2018 startte Woord en Daad in samenwerking met het Christelijk Noodhulp Cluster een actie om deze mensen hulp te bieden. Het doel van de noodhulpactie is om de ziekte- en sterftecijfers als gevolg van de voedseltekorten te verlagen en noodhulp te bieden aan de getroffen gemeenschappen.

Schoon drinkwater

De afgelopen maanden is er veel werk verzet, maar de hulp in de gemeenschappen in het noorden van het land gaat door. De noodhulpactie focust op de regio’s Al Hudaydah en Hajjah. Dankzij goede watervoorzieningen, sanitatie en verbeterde hygiëne wordt de cholera-uitbraak ingedamd. Daarnaast wordt ondervoeding in het gebied aangepakt door voedselpakketten uit te delen. Hoewel hier mooie stappen gezet worden om de mensen in Jemen te ondersteunen, blijft de situatie in het land zorgelijk. Het conflict duurt voort en zolang er gevochten wordt, zal de situatie in het land voor de burgers niet verbeteren.

Voorlichting voorkomt ziektes

Noodhulp blijft nodig, maar vanaf het begin ligt de focus van het project op weerbaarheid van de gemeenschappen. Dat doen we bijvoorbeeld door voorlichting te geven over gezondheidszaken, zodat uitbraken van ziektes voorkomen kunnen worden. Ook op het gebied van hygiëne wordt voorlichting gegeven, bijvoorbeeld over waterzuiveringsmethoden. Om de watervoorziening in de dorpen veilig te stellen worden er pompen op zonne-energie aangelegd. Door lokale mensen te trainen in het onderhouden van de pompen, is de watervoorziening op de lange termijn gewaarborgd.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen