fbpx

Zonne-energie voor Burkina Faso

Veel gezinnen in Burkina Faso hebben geen elektriciteit tot hun beschikking. Omdat er geen adequaat elektriciteitsnet is, of omdat ze het niet kunnen betalen. Veel scholen kampen met hetzelfde probleem. Denk je eens even in, met je schooluniform in een klaslokaal midden in Burkina Faso en geen airco of ventilatoren. Dat is behoorlijk zweten! Woord en Daad wil hier verandering in brengen en het leren voor deze kinderen aangenamer maken.

Beter lesgeven

We zijn een microkredietfonds gestart waar scholen en bedrijven een lening kunnen krijgen om zonnepanelen aan te schaffen. Zij kunnen deze lening binnen tien jaar terugbetalen. Met de zonnepanelen besparen mensen op energiekosten. Bovendien hoeven ze geen milieubelastende generator meer te onderhouden. Voor scholen geldt dat ze beter les kunnen geven dankzij de stroom die zonnepanelen bieden. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de leerlingen. Zo bevorderen we de ontwikkeling van Burkina Faso.

Van probleem naar oplossing

Door dit project willen we zonne-energie promoten bij scholen en bedrijven en technici opleiden. Zo zijn we via onze partnerorganisatie CREDO een vakopleiding gestart die mensen opleidt tot installateur van zonnepanelen. Deze studenten hebben na hun opleiding uitzicht op een baan als zonnepaneleninstallateur. Het is een mooie baan voor nu en de toekomst. En het gebruik van zonne-energie is een logische stap, want in Burkina Faso hebben ze altijd zonne-energie. Dus zo maken we van het probleem de oplossing.

Zelf ook zonne-energie?

Wilt u meer weten over dit zonne-energie project? EO Metterdaad was in Burkina Faso en maakte er mooie beelden van.

Of neem een kijkje op de website van Woord en Daad energielabel Vandaag Energie en neem zelf ook de overstap naar duurzame energie! U kunt dit zonnige project ook steunen met een gift. Gebruik daarvoor het donatieformulier op deze pagina, of maak zelf een gift over naar NL64 RABO 0385 4870 88, onder vermelding van ‘Zonne-energie Burkina Faso'.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen