Resultaten Projectjaar 2, WASH Bangladesh

Samen werken we in Bangladesh aan het vergroten van de toegang tot WASH-voorzieningen en het creëren van een betere hygiëne voor 384.000 rurale armen. Inmiddels is het eerste projectjaar afgerond en delen we graag de resultaten uit jaar één met u!

In totaal zijn er in het tweede projectjaar 212.309 mensen bereikt met verbeterde sanitaire voorzieningen (projectjaar 1: 84.522), dat zijn bijna 20.000 families. Een prachtig resultaat! Mensen hebben interesse in de aankoop van sanitaire onderdelen of voorzieningen en willen werken aan verbeterde hygiëne. De sociale marketing en het creëren van vraag komt goed op gang. Daarnaast zijn de meeste geplande trainingen met goed resultaat afgerond.

‘Het was mijn droom om mijn bedrijf verder te ontwikkelen en een stabiel inkomen te genereren voor mijn gezin’.

Ali Howladar (58), hoofd sanitatiewinkel Bangladesh

45.392

sanitaire voorzieningen gerepareerd of aangelegd

(doel 29.636)

212.309

mensen bereikt met verbeterde sanitaire voorzieningen

(doel 136.829)

188

sweepers getraind

In het legen en schoonmaken van sanitaire punten met winst voor hun eigen bedrijf

(doel 62)

223

ondernemers getraind

in marketing, business ontwikkeling en management voor hun sanitaire onderneming

(doel 160)

234

Gezondheidswerkers getraind

in het geven van voorlichting en het promoten en verkopen van sanitaire producten

(doel 250)

Introductie van gulpers

Vanuit het project is er lange tijd gezocht naar verbeterde methodes  om het werk van de sweepers eenvoudiger, mensvriendelijker en efficiënter te maken. In april 2019 is er vanuit het project een bezoek gebracht aan één van de Rohinya-kampen in Bangladesh. In dit kamp worden technologiën gebruikt voor het leegzuigen van toiletten. Onderstaand ziet u foto’s van dit bezoek.

Dit inspiratiebezoek heeft nieuwe inzichten opgeleverd en het team heeft verschillende technologiën in werking gezien. CSS heeft  één van de technologiën uitgekozen: het gebruik van gulpers. Dit zijn handmatige  pompen waarmee putten leeggepompt kunnen worden. Er zijn vijf gulpers aangeschaft. Vijf ondernemersgroepen binnen het project krijgen een gulper om uit te proberen. Ook zijn de sweepers getraind in het werken met de gulpers. Na een half jaar wordt geëvalueerd of de gulpers goed bevallen, hoe de verdeling gaat en of er meer aangeschaft kunnen worden, mogelijk door middel van leningen.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring