Ons sponsorprogramma in:
Guatemala

5.710

Kinderen in het programma

23

Scholen waar de kinderen opzitten

8,7%

Leeft onder de armoedegrens van $1,25 per dag

Over Guatemala

Guatemala ligt in Centraal-Amerika en is in het verleden een Spaanse kolonie geweest. Meer dan de helft van de bevolking stamt rechtstreeks af van de indianen en daardoor indirect van het oude Mayavolk. Zij spreken vaak hun eigen taal en houden de oude tradities in gebruik. De voertaal van het land is Spaans.

Uitdagingen

Straatbendes, drugs, moord en geweld horen bij de orde van de dag in Guatemala. Veel jongeren komen uit gebroken, arme gezinnen en leven in een onveilige omgeving. Ouders kunnen hun kinderen vaak niet voorzien van de basisbehoeften en op latere leeftijd komen deze kinderen vaak in aanraking met straatbendes. AMG zet zich in voor deze jeugd en werkt aan een brug voor het leven, over de diepe kloof van armoede, uitbuiting en criminaliteit.

/ PARTNERORGANISATIE AMG Guatemala

De partner

AMG Guatemala werkt voor het overgrote deel samen met overheidsscholen. De kinderen die op de basisschool zitten komen na schooltijd naar de centra van AMG. Daar krijgen zij aanvullend onderwijs en Bijbellessen.

Bridge to Life Concept

Onze partnerorganisatie AMG Guatemala kent de situatie in het land en speelt hierop in met het ‘Bridge to Life Concept’. AMG werkt samen met lokale partners om te bouwen aan een veilige omgeving voor het kind. Door al vroeg met de kinderen na te denken over de toekomst willen ze hen stimuleren om via deze ‘Bridge to Life’ hun verantwoordelijkheid te nemen. Deze veilige omgeving heeft tot gevolg dat kinderen minder vatbaar zijn voor de risico’s, zoals straatbendes. Oudere kinderen krijgen een mentor toegewezen die naar hen luistert en hen advies geeft. Zo wordt een mentor voor deze kinderen als een broer of zus die hen liefde en aandacht geeft.

‘Vroeger was ik best agressief. Ik had vaak ruzie, maar in het sponsorprogramma kreeg ik psychische hulp. Ik kreeg de opdracht een brief te schrijven aan mijzelf. Wie ben ik, wat vind ik leuk en wat moet ik veranderen aan mijn gedrag? Dit heeft mijn ogen geopend. Op school gaat het nu beter. Ik mag zelfs in het voetbalteam!’
– César André Escribá García (13)

/ SPONSORKINDEREN IN DIT LAND

Meer informatie

over het sponsorprogramma in dit land
sponsoreenkind@woordendaad.nl of 0183-611874

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring