Althea

Over mij

  • Ik ben een:Meisje
  • Geboren op:03-11-2009

Althea Buena is een 9-jarig meisje uit Dolores village in de Filipijnen. Ze woont hier samen met haar ouders en haar broers en zussen. Haar vader brengt een klein inkomen binnen wat hij verdient met zijn baan als boer. Moeder heeft geen baan, zij zorgt voor het huishouden. Althea gaat graag naar school, haar lievelingsvak is natuurkunde. In haar vrije tijd gaat ze graag touwtje springen met haar vriendinnen. Haar beste vriendin is Mary anthinnille. Als er uit de bijbel wordt gelezen voor Althea, dan hoort ze het liefst verhalen over de Heere Jezus. Wilt u Althea en haar familie helpen en ervoor zorgen dat Althea nog meer kan leren over de Heere Jezus en andere bijbelverhalen? Meld u dan nu aan als haar sponsor!

Door het sponsorprogramma krijgt Althea namelijk na schooltijd extra bijbellessen. Ze krijgt een voedzame warme maaltijd en er wordt gezorgd voor materialen die ze op school nodig heeft. Ook krijgen haar vader en moeder de kans om hun toekomst te verbeteren door o.a. het volgen van een vakopleiding en het begeleiden in het vinden van een goede baan of opstarten van een eigen onderneming.

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

1
×
Chat met ons als je een vraag hebt! Klik op dit bericht, of app naar: 06 - 137 086 36. Telefonisch kun je ons bereiken via: 0183 - 611 874

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen