Christine

Over mij

  • Ik ben een:Meisje
  • Geboren op:21-04-2008

Christine groeit op in een gezellige meidenfamilie. Ze heeft 2 jongere zusjes.
Zoals velen anderen is Christine na schooltijd te vinden op het volleybal plein in het midden van het dorp. Samen met haar zusjes en beste vriendin Kit brengt ze daar uren door. Heerlijk in de buitenlucht met elkaar spelen. Christine is een energieke dame. Op school is haar lievelingsvak dan ook MAPEH. Dit staat voor Music (muziek), Arts (kunst), Physical Education (gym) en Health (gezondheidskunde). Ze zit inmiddels in klas 5 en gaat naar een overheidsschool. Samen met ongeveer 60 -80 kinderen gaat ze hier dagelijks naartoe. Soms is het best lastig concentreren als je zoveel energie hebt!
Het is daarom zo fijn dat ze na schooltijd naar het centrum van onze partner organisatie gaat. Daar krijgt ze eerst een voedzame warme maaltijd en daarna is er tijd voor huiswerk en staan er medewerkers voor haar klaar om haar te helpen in de vakken die ze lastig vindt. Ook is er tijd voor bijbelverhalen en het zingen van liedjes. Het liefst hoort ze de geschiedenis van Noach. Dat er zo veel dieren bij elkaar in een heel groot schip leefden, prachtig!

Wilt u Christine sponsoren en haar af en toe eens een kaartje uit Nederland sturen? Dat zou ze erg leuk vinden. Geeft u zich dan snel op als haar sponsor!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen