fbpx

Christopher

Over mij

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:22-01-2014

De jongen op de foto heeft de mooie naam Christopher. Hij is de oudste van 3 kinderen en heeft nog 2 jongere broertjes. Hij gaat graag naar school en zit in de tweede klas van de kleuterschool. Aan het einde van dit schooljaar mag hij naar de eerste klas van de lagere school. Spannend is dat zeg! Hij vind het zo leuk op school dat hij niet kan kiezen wat zijn favoriete vak is: lezen of schrijven.

In het gezin van Christopher speelt geloof een belangrijke rol. De ouders zorgen ervoor dat ze hun kinderen regelmatig bijbelverhalen voorlezen. Ook hebben ze boekjes waar de kinderen op een eenvoudige manier in aanraking komen met het Evangelie. Ook op het centrum van onze partner organisatie AMG, waar Christopher na schooltijd naartoe gaat, hoort hij over de Heere Jezus en zingen ze liedjes over Hem. Wat een zegen dat Christopher in deze omgeving mag opgroeien.

Christopher is vernoemd naar zijn vader. Hij is chauffeur op een tricycle. Dit is een veelvoorkomende vervoermiddel dat ideaal is voor kortere routes en op kleinere wegen waar ander vervoer niet mogelijk is. Een Filipijnse tricycle is een motorfiets met zijspan en een overkapping. Met een tricycle kunnen na wat passen en meten tot 5 personen vervoerd worden.
Het is een onzeker bestaan en er is geen vast inkomen. Dit maakt het lastig voor het gezin om al hun kinderen te geven wat ze nodig hebben.

Het gezin krijgt daarom steun via het sponsorprogramma. Christopher gaat na schooltijd naar het centrum van AMG en krijgt daar een voedzame maaltijd. Daar krijgt hij ook aanvullend onderwijs. De klassen op de overheidsscholen zijn erg groot. Soms zitten er wel 60 kinderen bij elkaar in de klas. Het is voor de juf of meester dan heel lastig om elk kind de juiste aandacht te geven. Dat krijgt Christopher wel op het centrum. daar kan hij altijd terecht met vragen en helpen ze hem.
Samen met de ouders van Christopher wordt er gekeken naar hoe het gezin een stabiel inkomen kan krijgen. Het kan zijn dat zijn vader en/of moeder praktijkgerichte trainingen krijgen, waarmee ze in de buurt een baan kunnen vinden of waarmee ze een eigen onderneming kunnen opstarten.

Wilt u Christopher's sponsor worden? Meld u zich dan snel aan!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen