Elisha Jade

Over mij

  • Ik ben een:Meisje
  • Geboren op:26-06-2013

Ze durft bijna niet in de camera te kijken, 't is best spannend allemaal. Elisha Jade, een rustig ietwat verlegen meisje, groeit samen op met haar jongere zusje. Zij is bijna een jaar. Elisha is haar grote zus en wordt over niet al te lange tijd 6 jaar.
Elisha Jade gaat naar de tweede klas van de kleuterschool en heeft het erg naar haar zin. Ze vindt de leeslessen het allerleukst. Soms mag ze zelfs hardop voorin de klas een stuk uit het boek voorlezen. Ook dat is best een beetje spannend, er luisteren dan wel 60 andere kinderen mee of ze het goed doet. Toch doet ze het en mag ze trots zijn op zichzelf.

Nadat de kleuterschool uit is, mag ze naar het centrum van onze partner organisatie AMG. Daar zijn de hele ochtend al voorbereidingen geweest voor een lekkere voedzame maaltijd voor de kinderen. Elisha Jade eet het liefst groenten. Dit eten ze thuis niet zo vaak, groenten zijn lastig te verkrijgen of heel duur.

Zoals vele mannelijke bewoners in het dorp Dolores, is ook de vader van Elisha Jade boer en maakt hij dagelijks lange dagen om voor zijn gezin te zorgen. Na de tyfoon Haiyan is er veel landbouwgrond verloren gegaan en zijn ze in 2014 weer helemaal van vooraf aan moeten starten met hun onderneming. Boeren verdienen gemiddeld 100 - 200 pesos per dag (1.50-3 euro). Voor het gezin is het daarmee onmogelijk om financieel zelfstandig te worden. Steun via het sponsorprogramma is daarom hard nodig.

Via het sponsorprogramma krijgt Elisha Jade schoolspullen en een schooluniform en ook aanvullend christelijk onderwijs. Ze krijgt ook een voedzame maaltijd. Er wordt zoveel mogelijk gezorgd dat er voldoende vitamines en voedingsstoffen in de maaltijden zitten. Het gezin heeft toegang tot medische zorg, indien dit nodig is. Elisha Jade mag ook 1 x per jaar naar de tandarts.

Samen met haar ouders wordt er gekeken naar hoe het gezin financieel zelfstandig kan worden in de toekomst. Hiervoor is het nodig dat alle mogelijkheden in Dolores en in de nabije omgeving in kaart zijn gebracht en hoe dit voor inkomen kan zorgen.

Wilt u Elisha Jade een hoopvolle toekomst bieden? Meld u zich dan aan als haar sponsor!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen