fbpx

Jay

OVER MIJ

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:14-07-2011

Dag, ik ben Jay. Ik ben 8 jaar. Ik zit al in de derde klas van de basisschool. Op school leer ik lezen en schrijven, dat vind ik leuk. Ik kan nu zelf al boeken lezen, dat vind ik super leuk! Ik hou het meest van spannende verhalen!
Jed Galo is mijn vriend. We doen samen allerlei leuke spelletjes. Ook gaan we vaak naar een van de pleintjes bij ons in de buurt. We gaan dan met andere kinderen uit de buurt basketballen. Dat kunnen wij al best goed! Aan het eind van de dag heb ik altijd best wel trek, het liefst eet ik dan gefrituurde kip.

Sinds kort krijgt Jay steun via het sponsorprogramma. Dit betekent dat hij een aantal dagen per week na schooltijd naar het centrum van onze partnerorganisatie gaat. Daar zijn medewerkers die er voor hem zijn.
Daar zijn medewerkers die er voor hem zijn. De centra van onze partner organisatie AMG zijn heel belangrijk, ook voor jongeren. Ze hebben daar een veilige plaats. Ze kunnen altijd bij de medewerkers terecht voor vragen, over huiswerk, maar ook over het leven. Er worden ook belangrijke christelijke normen en waarden meegegeven aan de jeugd.

De ouders van Jay zijn boer. De moeder van Jay helpt zijn vader op het land. De agrarische sector op de Filipijnen heeft het niet gemakkelijk. Veel bedrijfjes zijn klein en de productiviteit is te gering ten opzichte van grootgrondbezitters en buitenlandse investeerders. Daarnaast zijn er veel verouderde landbouwmethodes en weinig machines die het werk vergemakkelijken.

Door de economische situatie staat het inkomen van de ouders van Jay op de tocht. Maar door het sponsorprogramma krijgen ook de ouders van Jay steun om hen zelfstandig te maken voor de toekomst. Door beroepsgerichte trainingen leren de ouders van Jay hoe ze het werk op de akkers kunnen vergemakkelijken. Ook leren ze nieuwe landbouwmethoden om de productie op de akkers te verhogen.

Helpt u Jay en zijn ouders op weg naar een weerbare toekomst? Meld u aan om zijn sponsor te worden!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Ik merkte dat hij het zo bijzonder vindt dat iemand hem steunt.’ 

Marieke is sponsor van Julián David uit Colombia. Kortgeleden reisde ze met Woord en Daad naar dit land, waar ze Julián David heeft ontmoet.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

}

VRAGEN?
MEER INFORMATIE?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen