John Carlo

Over mij

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:29-11-2010

John Carlo is een stille jongen in het gezin van vader Carlo en moeder Wilma. Vader werkt dagelijks hard in de landbouw en verdient hiermee een klein inkomen om zijn gezin met 3 kinderen te voorzien in de basisvoorzieningen. Dit lukt echter niet altijd, waardoor John Carlo en zijn broertje en zus gesteund worden via het sponsorprogramma.
Het gezin wordt daardoor ontlast in de kosten die nodig zijn voor school, zoals schriften, pennen en potloden maar ook het schooluniform. De klassen van overheidsscholen zijn vaak vol, er kunnen zomaar 60-80 kinderen in een klas zitten. De kwaliteit van het onderwijs laat soms te wensen over. Onze partner organisatie AMG heeft daarom een centrum in Dolores waar de kinderen aanvullend onderwijs krijgen. Ze worden geholpen met vakken waar ze niet goed in mee kunnen. Daarnaast wordt hen ook over de Heere Jezus vertelt en wie Hij voor hen wil zijn. Ook het zingen van liedjes is een favoriet onderdeel op het centrum bij vele kinderen.
John Carlo komt ook naar dit centrum. Ondanks dat hij vaak op zichzelf is, geniet hij zeker wel van deze mooie momenten.

Wilt u John Carlo de kans op een hoopvolle toekomst geven? Meld u zich dan snel aan als zijn sponsor!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen