fbpx

John Paul

OVER MIJ

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:06-12-2008

Hoi, ik ben John Paul. Ik ben al 10 jaar. En ik mag nu al bijna naar de middelbare school. Daar heb ik natuurlijk erg veel zin in! Naar school gaan vind ik fijn, maar het liefst speel ik lekker buiten samen met mijn vrienden. Er is namelijk altijd wel iets te beleven op een van de pleintjes. Meestal spelen we samen badminton. Wist u dat ik wel vijf broers heb! Dat echt is heel fijn, want dan heb je altijd wel iemand om mee te spelen en hoef je je nooit te vervelen. Mijn beste vriend is Jed Caspe. Weet u waar ik woon? Zal ik het u eens vertellen, ik woon op een mooi eiland in de Filipijnen, het eiland heet Luzon.

Ik lees graag in de Bijbel, ik vind veel verhalen in de Bijbel mooi. Het verhaal over de Heere Jezus die moet sterven aan het kruis vind ik het meest bijzonder. Dat verhaal hoor ik op school ook vaak!
Sinds kort krijgt John Paul steun via het sponsorprogramma. Dit betekent dat hij een aantal dagen per week na schooltijd naar het centrum van onze partner organisatie gaat. Daar zijn medewerkers die er voor hem zijn. De centra van onze partner organisatie AMG zijn heel belangrijk, ook voor jongeren. Ze hebben daar een veilige plaats. Ze kunnen altijd bij de medewerkers terecht voor vragen, over huiswerk, maar ook over het leven. Er worden ook belangrijke christelijke normen en waarden meegegeven aan de jeugd.

De vader van John Paul is timmerman. Hij werkt heel hard, maar het inkomen van hem staat onder druk. Als er weinig verkocht wordt is er ook weinig geld voor het levensonderhoud van de familie. Het grootste gedeelte van de houtindustrie is in handen van grote buitenlandse ondernemingen. Zij betalen vaak geen belasting en kunnen producten goedkoop aanbieden. Dit maakt de verkoop van zijn producten moeilijker. Door het sponsorprogramma krijgen ook de ouders van John steun om hen zelfstandig te maken voor de toekomst. De vader van John krijgt verkooptraining. Hierdoor leert hij zijn producten zo goed mogelijk verkopen.

Helpt u John Paul en zijn ouders op weg naar een weerbare toekomst? Meld u aan om zijn sponsor te worden!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Ik merkte dat hij het zo bijzonder vindt dat iemand hem steunt.’ 

Marieke is sponsor van Julián David uit Colombia. Kortgeleden reisde ze met Woord en Daad naar dit land, waar ze Julián David heeft ontmoet.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

}

VRAGEN?
MEER INFORMATIE?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen