fbpx

Justin Bech

OVER MIJ

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:11-08-2006

Justin zit in klas 7, het eerste jaar van de middelbare school. In de Filipijnen wordt dit de high school genoemd. Hij is een echte studiebol en gaat het liefst naar de wiskundelessen. Net als vele andere jongeren in het dorp Dolores is hij na schooltijd te vinden op het basketbalplein in het dorp. Basketbal is een grote sport in de Filipijnen. In alle dorpen is er wel een plein of een stuk straat waar er basketbal gespeeld kan worden.

Justin heeft al veel verhalen uit de bijbel gehoord. Ook bij hem thuis wordt er uit de bijbel gelezen. Eén van zijn favoriete bijbelverhalen is waar Mozes van God, op de berg Horeb, op twee stenen tafelen de tien geboden ontving.

Sinds kort krijgt Justin steun via het sponsorprogramma. Dit betekent dat hij een aantal dagen per week na schooltijd naar het centrum van onze partner organisatie gaat. Daar zijn medewerkers die er voor hem zijn. De centra van onze partner organisatie AMG zijn heel belangrijk, ook voor jongeren. Ze hebben daar een veilige plaats. Ze kunnen altijd bij de medewerkers terecht voor vragen, over huiswerk, maar ook over het leven. Er worden ook belangrijke christelijke normen en waarden meegegeven aan de jeugd.

De ouders van Justin hebben beiden een baan, toch staat het inkomen van dit gezin onder druk. Zijn vader is boer. Dit is een zware baan. In het dorp zijn geen machines aanwezig en wordt alles met de hand gedaan, of met behulp van een os. De moeder van Justin maakt nipa shingles. Dit is dakbedekking gemaakt van bladeren die aan elkaar worden genaaid (Zien hoe dat gaat? Bekijk dit filmpje).
Door het sponsorprogramma krijgen ook zijn ouders steun om hen zelfstandig te maken voor de toekomst.

Wilt u Justin en zijn ouders op weg helpen naar een weerbare toekomst? Meld u dan aan om Justins sponsor te worden.

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Ik merkte dat hij het zo bijzonder vindt dat iemand hem steunt.’ 

Marieke is sponsor van Julián David uit Colombia. Kortgeleden reisde ze met Woord en Daad naar dit land, waar ze Julián David heeft ontmoet.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

VRAGEN?
MEER INFORMATIE?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen