Lyka

Over mij

  • Ik ben een:Meisje
  • Geboren op:15-07-2008

Samen met 2 broers en een zusje groeit Lyka op in het dorp Dolores. Lyka krijgt de kans op een hoopvolle toekomst, omdat ze gesteund gaat worden via het sponsorprogramma. Waarom heeft zij eigenlijk uw steun nodig?

Het gezin van vader Leve en moeder Susan gaat niet over rozen. Zoals vele mensen op het eiland Samar (waar Dolores ligt), hebben zij de tyfoon Hayan overleefd in 2013. Daar zijn ze uiteraard heel dankbaar voor. Toch lukt het het gezin moeilijk om het hoofd boven water te houden. Vader Leve is boer en boer-zijn in de Filipijnen is een hard bestaan. Vaak verdiend hij maar net genoeg om in leven te blijven. En nog vaker lukt het hem niet om voldoende inkomen te hebben om zijn gezin te geven wat ze nodig hebben. Ook moeder Susan draagt haar steentje bij aan het inkomen van het gezin. Naast dat ze thuis alles op rolletjes laat lopen, maakt ze ook huizen van andere mensen schoon.
Toch blijkt dat beide inkomens nog steeds onvoldoende zijn om hun 4 kinderen te geven wat ze nodig hebben. Schoolspullen, school uniformen, voedzame maaltijden, medicatie als één van de kinderen ziek is. De kosten lopen hoog op.

Het sponsorprogramma zorgt ervoor dat ouders ontlast worden in de kosten voor eerdergenoemde zaken. Daarna krijgt Lyka een goede basis mee voor de toekomst op het centrum van partner organisatie AMG. Zij krijgt daar christelijk onderwijs en hulp bij haar huiswerk. Dit is nodig, want de klas op de overheidsschool waar zij naartoe gaat is heel groot. Het aantal leerlingen kan soms wel oplopen tot 80.

We hopen dat u overtuigd bent van de noodzaak om Lyka te helpen. Wilt u haar sponsor worden? Meld u dan snel aan!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

1
×
Chat met ons als je een vraag hebt! Klik op dit bericht, of app naar: 06 - 137 086 36. Telefonisch kun je ons bereiken via: 0183 - 611 874

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen