Minguito

Over mij

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:11-09-2013

In een van de sloppenwijken van de Filipijnen woont Minguito met zijn ouders, 3 broers en 1 zus. Spelen met zijn broers en zus is fijn en gezellig, maar Minguito is ook een kind dat ook uitstekend alleen kan spelen. Hij vermaakt zich prima als zijn broers en zus naar school zijn. Minguito heeft oneindig veel energie, soms een beetje teveel. Hij kan erg druk zijn en kan moeilijk stil zitten, waardoor hij zich lastig kan concentreren.
De leefomstandigheden van het gezin zijn zwaar. Het huisje is erg klein. Er zijn 2 slaapkamers, een voor de kinderen en een voor de ouders, die door een gordijn worden gescheiden. Ook is er een kleine keuken aanwezig. Voor het koken wordt er gebruik gemaakt van oud hout. Als het donker wordt, worden de gaslamp en kaarsen tevoorschijn gehaald om het huis te verlichten, want elektriciteit is niet aanwezig. De dichtstbijzijnde watervoorziening is op 1 uur loopafstand. Al met al is het leven voor deze familie niet gemakkelijk. De papa van Minguito heeft af en toe werk, maar net wanneer er verlet is van zijn diensten. Mama doet de was voor verschillende mensen en verkoopt groenten, zodat er toch nog wat geld binnenkomt om van te leven. Een lichtpuntje in deze moeilijke omstandigheden is dat de papa van Minguito is begonnen met leren lezen en schrijven, dankzij het ALS programma. Mama is tegelijkertijd de middelbare school aan het afronden. Maar voor een betere toekomst is er meer nodig. Mag deze familie op uw steun rekenen? Meld u dan nu aan als sponsor van Minguito! Zodat ook hij naar school kan gaan en een voedzame maaltijd krijgt! Maakt u het verschil? Bedankt alvast!

‘Een sponsorkind stelde mij een bijzondere vraag: ‘Dat ik gesponsord wordt vind ik fantastisch, maar wat heeft mijn sponsor er zelf aan?’Ik legde hem uit dat sponsors vanuit hun hart bewogen zijn met kinderen en families die in moeilijke omstandigheden leven. Ze willen graag iets doen om die situatie te verbeteren.’ – Docent Laure Ogounchola

Hier ga ik naar school

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen