fbpx

Zian jomary

OVER MIJ

  • Ik ben een:Jongen
  • Geboren op:09-11-2013

Hallo, ik ben Zian Jomary en ik ben al vijf jaar. Ik woon met mijn familie in het dorp Dolores op de Filipijnen. Nu ik vijf jaar ben mag ik bijna naar school! Nu zit ik nog op de kleuterschool, samen met veel leeftijdsgenootjes. Daar is het erg gezellig en we doen veel leuke dingen. De juffen zorgen heel goed voor mij! Elke dag vertelt de juf een verhaal uit de Bijbel. Zo mooi! Op school speel ik heel graag met mijn beste vriend. Dat is Harvey.

De ouders van Zian zijn boer. De agrarische sector op de Filipijnen heeft het niet gemakkelijk. Veel bedrijfjes zijn klein en de productiviteit is te gering ten opzichte van grootgrondbezitters en buitenlandse investeerders. Daarnaast zijn er veel verouderde landbouwmethodes en weinig machines die het werk vergemakkelijken.
Door de economische situatie staat het inkomen van de ouders van Zian op de tocht. Maar door het sponsorprogramma krijgen ook de ouders van Zian steun om hen zelfstandig te maken voor de toekomst. Door beroepsgerichte trainingen leren de ouders van Zian hoe ze het werk op de akkers kunnen vergemakkelijken. Ook leren ze nieuwe landbouwmethoden om de productie op de akkers te verhogen.

Helpt u Zian en zijn ouders op weg naar een weerbare toekomst? Meld u aan om Zians sponsor te worden!

/ SPONSORING VAN EEN KIND UIT DOLORES:

Dolores is een Filipijns dorp dat in 2013 werd verwoest door tyfoon Haiyan. Families raakten hun huis en inkomen kwijt. Een stuk zuidelijker is, met geld uit de Noodhulpfondsen, een nieuw Dolores gebouwd.

Op hun nieuwe plek zorgen de inwoners voor hun levensonderhoud van hun families. Maar de situatie van 2013 beheerst nog steeds hun leven. De gemeenschap wil weerbaar worden om stormen in de toekomst te kunnen weerstaan.

Sponsor dit kind

Word sponsor van een kind in Dolores! Door uw steun, aan een kind en een familie, wordt de gemeenschap van Dolores zelfstandig. Het eerste jaar betaalt u maandelijks € 40,-. Daarna wordt uw bijdrage in 10 jaar afgebouwd. Elk jaar ontvangt u een overzicht wat er met uw bijdrage is gebeurd en krijgt u een voorstel voor het volgende jaar. Na 10 jaar is het dorp zelfvoorzienend en weerbaar voor de toekomst. Uw bijdrage verandert het leven van de families in Dolores!

Meer informatie over dit project: Dolores webpagina.

‘Ik merkte dat hij het zo bijzonder vindt dat iemand hem steunt.’ 

Marieke is sponsor van Julián David uit Colombia. Kortgeleden reisde ze met Woord en Daad naar dit land, waar ze Julián David heeft ontmoet.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je je eerst nog verder oriënteren op de vraag of een sponsorkind via Woord en Daad wat voor je is? Wij sturen je graag vrijblijvend meer informatie toe.

}

VRAGEN?
MEER INFORMATIE?

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen