Studenten van Driestar
maken werkweek
naar Guatemala

Negen vierdejaars studenten van Driestar hogeschool maken een werkweek naar Guatemala waar ze kennis maken met het land, de cultuur en het onderwijs.

De aanleiding voor deze reis is het International Network for Christian Education (INCE). Dit netwerk is geïnitieerd door Driestar educatief en Woord en Daad en moet wereldwijd werken aan onderwijsverbetering in onder andere Afrika, Azië, en Zuid-Amerika. Vanuit de pabo zijn studenten betrokken onder het ‘Geef ze een tien!’. Ter plaatse bezoeken ze de partneronderwijsorganisatie, doen lesobservaties, geven lessen en gaan in gesprek met docenten. De werkweek is ingebed in het curriculum van de pabo.

In de komende dagen zijn wij te volgen op deze pagina. We hopen, als we internet hebben, blogs en foto’s te delen.

Lees hier al onze blogs

Haïti: grond zonder rust | Terugblik event

Op donderdag 15 februari 2024 kwamen zo'n 120 mensen bij elkaar om te luisteren naar de kracht en kwetsbaarheid van Haïtianen. Na afloop was er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en te genieten van heerlijke Haïtiaanse hapjes.
16 februari 2024/door Erika Levering

Burkina Faso: Eerste jonge ondernemers ontvangen lening

Om een onderneming te laten groeien, moet je investeren. Een lening afsluiten is voor veel jonge ondernemers in Burkina Faso onmogelijk. Dankzij Job & Business Booster, een samenwerking van Woord en Daad en Forth Investment, krijgen jonge ondernemers wel een lening. Ook worden de jongeren gecoacht om hun investering zo goed mogelijk te doen. In januari ontvingen de eerste 15 ondernemers een cheque met de lening via een lokale bank.
1 februari 2024/door Rudolf Mulderij

‘Zonder angst tussen de bijen’

Oliver Kabafume is één van de 1.500 jongeren die het Busy Bees-programma ondersteunt om imker te worden. De jongeren volgen trainingen en starten met bijenhouden. Oliver vertelt over de impact die deze training op haar leven heeft en ze neemt ons mee naar de bijenkasten
31 januari 2024/door Rudolf Mulderij

‘Je hoeft niet zelf genoeg te hebben voordat je een ander kunt steunen’

Jusu Tua (46) woont samen met zijn vrouw en vijf kinderen in het West-Afrikaanse Sierra Leone. 'We hebben een rijstplantage en een palmolieboerderij. Door de klimaatverandering en de veranderingen in neerslag valt de rijstplantage de laatste jaren tegen. Daarom focus ik me nu vooral op de palmolie.'
31 januari 2024/door Erika Levering

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring