Studenten van Driestar
maken werkweek
naar Guatemala

Negen vierdejaars studenten van Driestar hogeschool maken een werkweek naar Guatemala waar ze kennis maken met het land, de cultuur en het onderwijs.

De aanleiding voor deze reis is het International Network for Christian Education (INCE). Dit netwerk is geïnitieerd door Driestar educatief en Woord en Daad en moet wereldwijd werken aan onderwijsverbetering in onder andere Afrika, Azië, en Zuid-Amerika. Vanuit de pabo zijn studenten betrokken onder het ‘Geef ze een tien!’. Ter plaatse bezoeken ze de partneronderwijsorganisatie, doen lesobservaties, geven lessen en gaan in gesprek met docenten. De werkweek is ingebed in het curriculum van de pabo.

In de komende dagen zijn wij te volgen op deze pagina. We hopen, als we internet hebben, blogs en foto’s te delen.

Lees hier al onze blogs

Even bellen met: Peter van Brussel, voorzitter comité Goeree-Overflakkee

Samenwerking is waardevol

Jullie hielden een wandeltocht in Middelharnis, in samenwerking met de…
27 september 2022/door Ton Put

Waarom deze familie hun houten huis gebruikte als brandhout

Stukje bij beetje verdween het huis. Het was ooit gebouwd met goede intenties. Eén van de armste gezinnen in het gebied was uitgekozen: zij kregen een nieuw houten huis!
26 september 2022/door Hannah Neele

Joanne: ‘Alle kinderen in deze wereld hebben recht op goed onderwijs’

Joanne Verheij (25) vaart samen met haar man Matteo op hun binnenvaartschip door Nederland, Duitsland en België. Voor het leven aan boord, zegde ze haar baan in het basisonderwijs op en besloot ze Ukkeplukje op te richten. ‘Nadat we getrouwd waren zochten we een mooie manier om bij te dragen aan goede doelen. Zo kwamen we ook terecht bij Woord en Daad. We vinden het heel belangrijk om een organisatie te ondersteunen die in het onderwijs Gods Woord verspreidt. Daarnaast hebben wij het hier in Nederland zo goed, dat het onze taak is om onze zegeningen te delen met anderen die het minder hebben.’
23 september 2022/door Erika Levering

Woord en Daad-winkel Krimpenerwaard is er voor iedereen

Heel even ontmoeten hun ogen elkaar. Willemieke steekt haar duim op. ‘Goed gedaan!’ Glunderend buigt Celina zich weer over de kassa. Hulphond Roos ligt rustig aan haar voeten. Werk geeft voldoening, maar niet voor iedereen liggen de banen voor het oprapen. Zo blijkt het in Sri Lanka voor veel jongeren moeilijk om werk te vinden. Ook in Nederland vallen mensen om allerlei redenen buiten de boot. Woord en Daad winkel Krimpenerwaard zet zich juist voor déze mensen in. Ver weg, maar ook heel dichtbij.
22 september 2022/door Henriët Roseboom

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer