Studenten van Driestar
maken werkweek
naar Guatemala

Negen vierdejaars studenten van Driestar hogeschool maken een werkweek naar Guatemala waar ze kennis maken met het land, de cultuur en het onderwijs.

De aanleiding voor deze reis is het International Network for Christian Education (INCE). Dit netwerk is geïnitieerd door Driestar educatief en Woord en Daad en moet wereldwijd werken aan onderwijsverbetering in onder andere Afrika, Azië, en Zuid-Amerika. Vanuit de pabo zijn studenten betrokken onder het ‘Geef ze een tien!’. Ter plaatse bezoeken ze de partneronderwijsorganisatie, doen lesobservaties, geven lessen en gaan in gesprek met docenten. De werkweek is ingebed in het curriculum van de pabo.

In de komende dagen zijn wij te volgen op deze pagina. We hopen, als we internet hebben, blogs en foto’s te delen.

Lees hier al onze blogs

Vraag naar fonio stijgt dankzij campagne Tsjaadse regering

Het is gezellig druk in Deli. Marktkooplui bieden hun producten aan op een kleine open plek in het dorp. Achter een grote schaal vol kleine graankorrels zit Rebecca Lamassindji. Een afdak van stro en papier biedt enige bescherming tegen de felle zon. Het graan dat ze aanbiedt is fonio. Het levert een goede prijs op, zeker nu de overheid een gezondheidscampagne startte, vertelt de marktkoopvrouw.
31 mei 2023/door Ton Put

Reactie Woord en Daad op Afrikastrategie 2023-2032

Minister Schreinemacher presenteerde dinsdagavond 30 mei de lang verwachte Afrikastrategie aan de Tweede Kamer. Drie positieve punten vallen bij eerste lezing op.
31 mei 2023/door Hannah Neele

‘Ik wil laten zien dat ik niet mijn tas pak en vertrek’

Overleven. Zo omschrijft Daniel Jean-Louis (directeur van partnerorganisatie P&A) zijn leven op Haïti. Natuurrampen, bendegeweld, economische stagnatie, corruptie, een falende overheid; niets wordt het land bespaard. Toch denkt Daniel er niet over te vertrekken. In gesprek met Daniel Jean-Louis en Rina Molenaar (directeur-bestuurder Woord en Daad) over lichtpuntjes van hoop in Haïti.
31 mei 2023/door Ton Put

‘Ik leer hoe ik straks mijn bedrijf kan runnen’

In een hoek van het uitgestrekte terrein van de vakschool van ADP in Oeganda staan de stallen. Onder de overkappingen zijn met stokken of beton kleinere hokken gemaakt voor het vee. Hier leren de jongeren hoe ze een gezond bedrijf kunnen starten. Onder de overkapping staat Emmanuel Ecdu (19 jaar), met een brede lach op zijn gezicht. ‘Ik leer hoe ik goed voor de varkens kan zorgen,’ vertelt hij.
31 mei 2023/door Rudolf Mulderij

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring