B5: Een bal op je bord

Markt in Tsjaad

Een bal op je bord

Heb jij lekker gegeten vandaag? Jij kunt hopelijk drie keer per dag rekenen op een goede maaltijd.

In Tsjaad leven veel gezinnen in armoede. Voor veel kinderen is één maaltijd per dag heel normaal. De kinderen die worden opgevangen in het opvanghuis dat Woord en Daad ondersteunt, krijgen iedere dag drie gezonde maaltijden.

Scroll naar beneden en ontdek hoe jij kunt sparen voor maaltijden voor deze kinderen!

/ Spaar mee voor kinderen in Tsjaad

Mensen in Tsjaad eten vaak hetzelfde voedsel: pasta, rijst, couscous en ‘la boule’: de bal. Verschillende rijstsoorten worden gekookt in een pot en als een bal op een grote schaal gelegd voor de groep op het internaat. Je pakt met je rechterhand een stukje van ‘de bal’ en doopt dat in een sausje van vlees of vis.

Spaar je mee? Voor € 1,25 per dag krijgt een kind in Tsjaad drie maaltijden.

Ga met de actiekaart langs bij familie en bekenden. Vraag of zij geld willen geven voor een gezonde maaltijd voor schoolkinderen in Tsjaad. Kaart vol? Maak het geld over op IBAN NL64 RABO 0385487088 van Stichting Woord en Daad, o.v.v. Verrekijkeractie 2020-2021. Dankjewel alvast!

/ Acties van andere kinderen

Rick haalt een mooi bedrag op met zelfgeknutselde voetbal

Deze week kregen we een berichtje met foto van Rick. Rick heeft via een actie van de Eben Haezerschool in Oldebroek een voetbal geknutseld en hiermee 20 euro opgehaald. Wat knap, Rick! Dankzij jouw bijdrage kunnen we nog meer kinderen wereldwijd goed onderwijs bieden en een plek waar ze veilig kunnen spelen.
25 oktober 2022/door Henriët Roseboom

Mihne haalt € 50,- op

Mihne Boere 8 jaar uit Werkendam heeft een kijkdoos gemaakt met het materiaal uit de Verrekijker. Ze deed er extra haar best op en versierde de binnenkant met draadverlichting. Ze kreeg hiervoor veel complimenten én haalde tegelijk een prachtig bedrag op: €50,- Super gedaan, Mihne, hartelijk dank!
14 juni 2022/door Ton Put

Henrick verkoopt flamingo-postzegels voor Haïti

Henrick (6) heeft met deze mooi gekleurde flamingo-postzegels € 32,50 opgehaald voor christelijk onderwijs in Haïti. Wat knap van jou Henrick, hartelijk bedankt!
6 december 2021/door Henriët Roseboom

Rosalie haalt geld op voor Haïti met vliegtuigbouwplaat

We kregen dit mooie bericht met foto van Rosalie. Afgelopen maand heeft zij goed haar best gedaan met de vliegtuigbouwplaat. Ze heeft hem mooi gekleurd, in elkaar geknutseld en geld opgehaald, maar liefst € 44,15! Dit bedrag is bestemd voor noodhulp en wederopbouw in Haïti. Wat heb jij een prachtig vliegtuig geknutseld, Rosalie! En je hebt daarmee heel veel geld opgehaald, zeg. Heel fijn, dankjewel!
29 november 2021/door Henriët Roseboom

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring