Eindrapportage Wash Bangladesh (2017-2020)

In 2018 startten we samen met lokale partners aan een uitdagend project: het opbouwen van een markt voor sanitaire producten in Bangladesh. Miljoenen mensen in het land hebben geen toegang tot sanitaire voorzieningen. Op het platteland weten veel mensen niet waarom een goede hygiëne belangrijk is. We konden in 2018 niet voorzien hoe belangrijk hygiëne zou blijken tijdens de coronapandemie in 2020. Vorig jaar was tevens het laatste jaar van dit project. In deze laatste rapportage blikken we terug en maken we de balans op. De cijfers laten zien dat vrijwel alle doelstellingen ruimschoots zijn bereikt. Maar naast de cijfers delen we graag de verhalen van mensen die vertellen over de impact van het project.

We zijn dankbaar dat we samen met onze partners in drie jaar tijd veel hebben mogen bereiken. Enerzijds hebben we ingezet op aanleggen en repareren van sanitaire voorzieningen, dat is de basis. Een ander belangrijk aspect was voorlichting geven over het belang van goede hygiëne en sanitaire voorzieningen voor de volksgezondheid. Tegelijkertijd hebben we ondernemers getraind om kwaliteitsproducten op de markt te brengen. Deze ondernemers verkopen allerlei sanitaire voorzieningen. Tot slot ondersteunden we zogenaamde sweepers. Deze mensen legen de latrines, wat vaak onhygiënische werkomstandigheden betekent. Met training en ondersteuning leerden zij om op een hygiënische manier de beerputten te legen.

Coronacrisis in Bangladesh

Hoewel het aantal coronabesmettingen in Bangladesh een stuk lager ligt dan in de afgelopen maanden (nu gemiddeld zo’n 2.000 per dag) zijn de scholen in het land nog steeds allemaal gesloten.

94.797

sanitaire punten gerepareerd of aangelegd

(doel 80.025)

406.229

mensen bereikt met verbeterde sanitaire voorzieningen

(doel 363.578)

207

sweepers getraind

In het legen en schoonmaken van sanitaire punten met winst voor hun eigen bedrijf

(doel 154)

186

ondernemers getraind

in marketing, business ontwikkeling en management voor hun sanitaire onderneming

(doel 186)

186

Hygiëne Sales Agents getraind

in het geven van voorlichting en het promoten en verkopen van sanitaire producten

(doel 186)

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring