Projectupdate Water voor Shalla (oktober 2021)

Training
We wilden dit jaar ook graag de lokale bevolking trainen, maar we merkten dat de mensen in de dorpen niet geïnteresseerd zijn. ‘Hoe kunnen we leren als we nog niet eens voldoende water hebben om te drinken?’ is de reactie. We proberen de lokale bevolking toch mee te laten werken en waarde toe te laten voegen met de energie die ze hebben.

Tijdelijke pomp
De komende weken staan in het teken van het plaatsen van een tijdelijke pomp en van het verder aanleggen van waterleidingen. De tijdelijke pomp wordt geplaatst, zodat in ieder geval een gedeelte van de regio de beschikking krijgt over schoon drinkwater. De inventarisaties voor de uiteindelijke pomp zijn ook aan de gang, maar dat neemt veel tijd in beslag. Het duurt een heel aantal maanden voordat een dergelijke pomp gevonden, verscheept en geïnstalleerd is. Daarom is gekozen voor de plaatsing van een tijdelijke pomp, die al 10 liter water per seconde kan pompen. De uiteindelijke pomp moet 25 liter per seconde kunnen pompen.

Graven
De waterleidingen kunnen pas na het oogstseizoen verder gelegd worden, omdat verschillende velden waar de geulen gegraven worden, zijn bedekt met gewassen. Zodra deze gewassen geoogst zijn, kunnen de geulen gegraven worden.

Bijdrage
De Ethiopische overheid heeft bijgedragen aan het kunnen bouwen van een generator- en beveiligingshuis. Die zijn inmiddels gebouwd, maar daar moest nog wel wat op aangepast worden. Zo werden het dak en de ramen aangepast zodat er geen regen naar binnen kan waaien bij sterke buien.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring