WaterTime – Projectupdate maart 2022

In december hebben we een rapportage gemaakt over het laatste half jaar van 2021. Graag willen we u nu een korte update geven over de eerste periode van 2022.

Afronding pilot

Zoals we in de vorige update schreven is de pilot afgerond maar zouden we nog een chlorine dispenser toevoegen. Dat is gebeurd. Er is een tweede chlorine dispenser geïnstalleerd. Dat betekent dat het water tijdens het tappen gezuiverd wordt. Deze chlorine dispenser zorgt er voor dat het water schoon blijft.
We willen hierbij voor de duidelijkheid vermelden dat de bron niet vervuild is, maar dat de jerrycans waar het water in getapt wordt, vervuild kunnen zijn. Ook is direct door de engineer wat klein onderhoud uitgevoerd.

De watersystemen in Rwenyawawa en Nyamarebe

Rwenyawawa (links op de foto)er zijn 2 watertorens met een elektronisch betaalsysteem. In een tweede fase zijn daar 5 huishoudaansluitingen gerealiseerd om de verkoop te verhogen. Oranje is de watertoren, blauw de huishoudaansluitingen en geel de publieke aansluiting.

Nyamarebe (rechts op de foto)hier staat het grootste systeem met ong. 1,8 km aan waterleiding. Ook staat hier 1 toren (oranje) met een mechanisch prepaid-systeem (met munten) en er zijn in totaal 6 kiosk- en 4 huishoudaansluitingen (geel en blauw). De waterverkoop steeg toen die later zijn aangesloten.

De chlorine dispenser

De metalen behuizing om de chlorine dispenser

De chlorine dispenser in Rwenyawawa zit in de toren ingebouwd

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring