Bedankt voor het kijken!

De winnaars zijn bekend! Bekijk ze hier.

Wat leuk dat zoveel kinderen meekeken met ons online kinderprogramma ‘Samen sterk’! Op de bank, voor de kachel of aan de keukentafel… Bekijk hier de hele inzending en alle foto’s die jullie instuurden.

En, ben jij uitgespaard met je klus- of muntkaart of het spaarrugzakje? Maak dan je geld over op NL64 RABO 0385 4870 88 o.v.v. Kinderprogramma Werelddag of via deze pagina. Dankjewel alvast!

Wil je weten hoe het verhaal over Manuela, Hernandez en Alfonso afloopt? Bekijk het in deze video!

Kleur een mooie kaart

Hoe werkt het?

Wil je een mooie kaart sturen naar kinderen in Colombia? Download dan hier de kaart, versier ‘m en stuur ‘m op naar Woord en Daad. Als je dit uiterlijk zaterdag 23 januari doet, is er een kans dat jij jouw kaartje voorbij ziet komen tijdens het kinderprogramma! Maar ook daarna kun je natuurlijk nog insturen. De uiterste inzenddatum is woensdag 3 februari. Daarna verzamelen we al jullie post en sturen we het op naar Colombia. Maak er iets moois van!

Stuur je kaart naar:

Stichting Woord en Daad
t.a.v. Kids Werelddag
Postbus 560,
4200 AN Gorinchem.

Knutsel de spaarrugzak

Hoe werkt het?

Wil jij ook iets doen voor leerlingen in Colombia? Download dan dit leuke spaarrugzakje, kleur ‘m netjes in en zet ‘m in elkaar. Als je rugzak helemaal mooi is geworden, ga dan langs bij mensen die je kent en vraag of ze iets willen geven voor kinderen in Colombia. Dat geld kunnen ze in jouw rugzak doen!

Doe jij mee? Denk ook aan deze kinderen in je gebed!

Sparen met een munt- of kluskaart

Wil jij op een andere manier iets doen voor leerlingen in Colombia? Download dan onze klus- of muntkaart. Denk je ook aan deze kinderen in je gebed?

Kleur de Colombiaanse vlag

Hoe werkt het?

Kom alvast in de sfeer van de Werelddag en kleur deze vlag van Colombia netjes in! Tip: plak ‘m daarna aan een prikker en zet ‘m in een potje. Tijd over? Maak dan ook de Nederlandse vlag! Hieronder zie je de kleuren:

Maak een mooie springaap (groep 1-4)

Maak een mooie toekan (groep 5-8)

Wil je nog meer knutselen? Download dan hier een kleurplaat en een woordzoeker.

Recept voor Zuid-Amerikaanse maissoep

Wil je na de Werelddag nog een beetje in Colombiaanse sferen blijven? In Colombia wordt veel mais gegeten. Vraag daarom of je een keertje deze heerlijke maissoep mag maken. Zorg er wel voor dat een volwassene in de buurt is om je te helpen of even mee te kijken. Kook ze en eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor maissoep (4 personen) heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 600 gr maiskorrels;
– 2 zoete aardappels;
– 1 el rode curry pasta;
– 125 gr zure room;
– groentebouillonblokje;
– grote sjalot;
– knoflookteen;
– bosje peterselie
– olijfolie;
– peper & zout; en
– blender of staafmixer.

Hoe maak je het?

Bekijk het volledige recept op The Lion Kitchen: https://thelionkitchen.com/2014/04/03/zuid-amerikaanse-maissoep/

De smaak te pakken?

Heb je de smaak te pakken en wil je nog wel wat langer in de keuken staan? Bekijk dan dit recept met heerlijke deeghapjes: https://www.woordendaad.nl/proef-de-colombiaanse-keuken-recept-voor-empanadas/

Online Werelddag

Ver weg, en tóch dichtbij. Vanwege Covid-19 geen ontmoeting in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, maar een ontmoeting online op D.V. 30 januari 2021 van 19.15 – 21.15 uur. Want dat verbinding en ontmoeting juist nu onmisbaar zijn, beseffen we niet alleen in Nederland. Luister naar verhalen uit Colombia, een land dat zwaar getroffen is door Covid-19. Verhalen van kwetsbaarheid, maar ook van hoop. Meld u snel aan en ontvang onze speciale Werelddag-Box!

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring