fbpx

D.V. 18 januari 2020

Komt u ook naar de Werelddag? Op deze pagina vindt u allerlei praktische informatie.

Praktische informatie:

wanneer:

18 JANUARI 2020

waar:

MIDDEN NEDERLAND HALLEN (BARNEVELD)

programma:

10.15-15.15 uur

Sprekers op de Werelddag

Miftah Seid – Ethiopië

Oud-sponsorkind en arts

Miftha Seid uit Ethiopië, een van de sprekers, geeft u een inkijkje in zijn leven. Hij groeide op in armoede en zijn kinderjaren waren verre van gemakkelijk. Het feit dat hij in januari op het podium staat, is een getuigenis van Gods goedheid. Dat is ook het thema wat centraal staat in zijn verhaal: ‘De wonderdaden van Christus’.

Sephora Nadjimbaidje – Tsjaad

Directrice partnerorganisatie FDB

Sephora Nadjimbaidje groeide op in extreme armoede. Met haar werk bij FDB wil ze kinderen zicht geven op een toekomst en de liefde van Christus delen. In een land met voornamelijk moslims is dit echter niet altijd makkelijk. Ze zal vertellen welke tegenslagen ze ondervonden heeft, maar ook wat ze ondanks dat in Tsjaad mag betekenen.

Gert-Jan Segers – Nederland

Fractievoorzitter ChristenUnie

Gert-Jan Segers is een aantal jaar in Egypte actief geweest als missionair werker. In deze periode was hij dagelijks getuige van de spanningen tussen christenen en moslims, ook bij kinderen, in een door de islam gestempelde omgeving. In zijn bijdrage op de Werelddag staat het thema ‘De kracht van het Evangelie’ centraal.

Mettie de Braal – Nederland

Intern begeleider speciaal onderwijs

Als intern begeleider binnen het christelijk speciaal onderwijs kent ze de heftige situaties waarin kinderen zich kunnen bevinden als geen ander. Mettie neemt ons mee in haar passie voor deze kinderen en deelt verhalen van hoop.

Programma

 • 9:30 uur

   

  Kom gezellig binnen

  Het is aangenaam verpozen in de foyer van de Midden Nederland Hallen. De koffie staat klaar, wij heten u er hartelijk welkom. Leuk moment voor ontmoeting!

 • 10:15 uur

   

  Welkom en opening

  We starten de Werelddag met een indrukwekkende binnenkomer. Onze voorzitter opent de dag en we beginnen met een geopende Bijbel.

 • 10:40 uur

   

  Levendige verhalen I

  Gert-Jan Segers is een aantal jaar in Egypte actief geweest als missionair werker. In deze periode was hij dagelijks getuige van de spanningen tussen christenen en moslims, ook bij kinderen, in een door de islam gestempelde omgeving.

  Als kind opgroeien in armoede, uitzichtloos? Met die confronterende vraag komt de Ethiopische spreker Miftah Seid naar Nederland. Hoor hoe kansarme kinderen in Ethiopië volledig tot bloei komen!

  Gert-Jan Segers: fractievoorzitter CU, Nederland
  Miftah Seid
  : oud-sponsorkind en arts, Ethiopië

 • 12:00 uur

   

  Belevingsmarkt, veiling, lunch, workshop

  Tijd om de markt op te gaan. Sla uw slag bij de gezellige kramen van onze comités en kringloopwinkels. Uw kinderen kunnen in de stands ook zelf aan de slag met leuke activiteiten, o.a. bij het kinderveld. Bied mee bij de veiling, bezoek een workshop of laat u inspireren bij één van de programmastands van Woord en Daad. De programma’s die aanwezig zijn: Onderwijs/Sponsoring, Agrarische ontwikkeling/Bewustwording, Noodhulp en Weerbaarheid, Duurzaam Water, Werk en opleiding, Sport for Others, Beleidsbeïnvloeding.

  In elk geval: tijdens het pauzeprogramma is er voor elk wat wils!

  Let op: het meenemen van uw eigen lunch is niet toegestaan door de Midden Nederland Hallen. U kunt uw lunch kopen bij één van de cateringkraampjes. Dit is betaalbaar en heerlijk eten waarvan de opbrengst ten goede komt aan Woord en Daad.

 • 13:45 uur

   

  Kinderact

  ‘Je kunt niet jong genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van het verschil tussen rijk en arm’. Onze scholenvoorlichters, waaronder juf Janneke, doen dat als geen ander. De kinderen vermaken zich terwijl u het hoofdprogramma volgt. En aan het begin van de middag komen de kinderen op het podium!

  Lees hier meer over het kinderprogramma

  Lees hier meer over het tienerprogramma

 • 14:00 uur

   

  Levendige verhalen || en sluiting

  Hoe is het om te werken in een land waar je als christen in de minderheid bent? Sephora Nadjimbaidje uit Tsjaad vertelt over armoede, hoop en kansen in haar moederland. Als intern begeleider binnen het christelijk speciaal onderwijs kent Mettie de Braal de heftige situaties waarin kinderen zich kunnen bevinden als geen ander. Ze neemt ons mee in haar passie voor deze kinderen en deelt verhalen van hoop. Rina Molenaar vertelt over haar ervaringen in de vele landen die ze bezocht.

  Sephora Nadjimbaidje | Directeur partnerorganisatie FDB, Tsjaad
  Mettie de Braal | Intern begeleider speciaal onderwijs
  Rina Molenaar | Directeur-bestuurder Woord en Daad

Veelgestelde vragen over de Werelddag

Wat is de Werelddag?

U en duizenden anderen zetten zich in voor een betere wereld van kansarme families ver weg. Dat verwondert ons dagelijks. Speciaal daarom organiseert Woord en Daad landelijk de Werelddag! Dé kans om die wereld ver weg, even van dichtbij mee te maken. Deze dag zijn we samen als christenen bij elkaar voor onze naasten. U hoort indrukwekkende ervaringsverhalen van sprekers uit diverse landen. Afwisseling, ontspanning, cultuurmomenten en ontmoeting kenmerken verder het programma. Op onze unieke Wereldmarkt is van alles te beleven en te koop. Voor baby’s en peuters is er de crèche, voor kinderen van basisschoolleeftijd een kinderprogramma en voor eerste- en tweedeklassers een tienerprogramma.

Kan ik meehelpen aan het succes van Werelddag 2020?

Heel graag zelfs! U kunt u hier aanmelden als vrijwilliger.

Ook vragen we u mee te helpen aan de promotie van de Werelddag. Download hier de flyer, poster en/of banner. Geef uw aanwezigheid aan op Facebook en stuur de de link naar deze pagina in uw Whatsappgroepen. Denk er ook aan om uw gemeente, familie en vrienden mee te nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wat kan ik verwachten op de Woord en Daad Werelddag?

Misschien herkent u wel de situatie. Dat mensen naast u stonden toen u in nood zat. U weet vast nog hoe dat voelde. Tijdens deze dag delen we indrukwekkende verhalen van mensenlevens in armoede en nood. Deze inspirerende verhalen komen deze dag heel dichtbij en zijn best confronterend. Mensen delen hoe ze in de moeilijkste momenten van hun leven weer kansen kregen en hoe anderen naast hun stonden, in een leven in de armste regio’s van Ethiopië en Tsjaad. U kunt een programma verwachten met gegarandeerd korte, persoonlijke, afwisselende en boeiende verhalen. Dit combineren we met beeld, samenzang & gebed, muziek en ontspannende (culturele) programma elementen. De rest van de dag kunt volop uw vragen stellen, het pauzeprogramma bezoeken en andere mensen ontmoeten. Kortom: een beleving van het werk van Woord en Daad.

Waar en wanneer wordt de Werelddag gehouden?

Deze dag wordt gehouden op Deo Volente zaterdag 18 januari 2020 in de Midden Nederland Hallen te Barneveld van 10.15 uur tot 15.15 uur. 

Waarom is er voor deze mooie locatie gekozen?

We vinden het heel belangrijk dat we samen komen in een locatie waar iedereen zich thuis voelt, die betaalbaar en gezellig is, centraal en duurzaam is en waar oog is voor de kosten. De Midden Nederland Hallen is een prachtige sfeervolle locatie die daaraan voldoet en met ons meedenkt. Kijk hier voor een impressie van de locatie.   

Wat is het thema van de Werelddag 2020?

De Werelddag staat in het teken van ‘t Zal je kind maar zijn! Duizenden kinderen en volwassenen leven dagelijks in grote armoede en hebben weinig tot geen uitzicht op een mooie toekomst. Toch laten juist deze kinderen op jonge en ook op latere leeftijd moed en doorzettingsvermogen zien en tonen zij hoe ver ze (met Gods hulp) kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan Miftah Seid uit Ethiopië, een van de sprekers, die opgroeide in armoede en nu afgestudeerd is als arts.

Wat is er nieuw op de Werelddag 2020?

U kunt op meerdere plaatsen muntjes aanschaffen en de logistiek rondom de catering is verbeterd (geen lange wachtrijen meer!) U kunt de muntjes de hele dag kopen om uw koffie en lunch te betalen. Tip, koop deze muntjes aan het begin van de dag, dan kunt u hier snel uw lunch mee betalen.  

Waarom moet ik mij aanmelden?

U kunt zich hier aanmelden. Wij willen graag inzicht hebben in hoeveel mensen wij kunnen verwachten in verband met de catering en het aantal zitplaatsen. Als zich u niet wenst op te geven, maar wel wilt komen is dat ook mogelijk.  

Hoe ziet het pauzeprogramma eruit?

Het pauzeprogramma is een beleving van de wereld van Woord en Daad. U kunt heerlijk in het sfeervolle Grand Café een broodje of een puntzakje friet nuttigen. Loopt u daarnaast door de hal heen en u ziet en hoort de wereld waar Woord en Daad in werkt. Wilt u spullen kopen van onze trouwe comités of winkels? Onze eigen koffiebonen uit Nicaragua of buitenlandse items? Wilt u altijd al weten wat Woord en Daad allemaal doet? Alle projecten staan zichtbaar in de hal. Gaat u liever naar een korte workshop in de pauze? Is het bijwonen van een spectaculaire veiling misschien meer iets waar u van houdt? Het kan allemaal op de Werelddag.  

Is er ook samenzang op de Werelddag?

Jazeker! Er zijn veel momenten waarop we psalmen en bekende liederen zingen om de Heere te danken voor alle gaven en te bidden voor de wereld.  

Is de Werelddag gratis toegankelijk?

Deze dag is geheel gratis. Er wordt een collecte gehouden voor het werk van Woord en Daad.  

Is er vertaling van buitenlandse sprekers?

Alle sprekers worden óf vertaald naar het Nederlands óf spreken de Nederlandse taal.  

Is er catering aanwezig?

De locatie staat bekend om de heerlijke catering. U kunt de hele dag door koffie, thee, limonade, koeken en versnaperingen kopen tegen een betaalbare prijs. In het pauzeprogramma is er volop keuze tussen een lekker kopje bonenkoffie, vers belegde gezonde broodjes, salades, friet en warme snacks. Het is niet toegestaan uw eigen consumpties te nuttigen. U helpt de kosten te drukken door uw koffie en lunch bij de locatie te kopen.  

Kan ik pinnen op de Werelddag 2020?

Bij de muntverkoop en bij de veiling kunt u pinnen. Bij de stands in de hal kunt u alleen contant betalen. 

Wat wordt er gedaan met tips van bezoekers?

Tips en opmerkingen over de Werelddag ontvangen wij graag! Dit zijn de punten die we (naar aanleiding van de enquête onder bezoekers van vorig jaar) dit jaar anders doen:

 • Het filerecord breken laten we over aan de forenzen in de Randstad, op de Werelddag 2020 gaan we fileleed voor de muntverkoop tegen door een extra punt voor muntverkoop toe te voegen;
 • Koude kroketten, daar houden wij ook niet van. Daarom serveren we in 2020 alleen nog hete kroketten, beloofd. We bieden ook items aan die koud júist lekker zijn, zoals gezonde fruit- en saladebekers;
 • Ook tijdens de verhalen van de sprekers is er genoeg te zien. We voegen de daad bij het woord door beeldfragmenten toe te voegen aan een groot deel van de programma-items.

Wordt er tijdens de Werelddag gefilmd of gefotografeerd?

Er wordt tijdens het hoofdprogramma inderdaad gefotografeerd en er wordt een filmopname gemaakt voor promotiedoeleinden. Als u absoluut niet op de foto wilt op onze website of sociale media, dan vragen we u dit vooraf te melden aan de infobalie van de Werelddag.

Wie organiseert deze Werelddag?

Een leuk team van collega’s die werken bij Woord en Daad in Gorinchem. Ongeveer 10 mensen die het fantastisch vinden om u te verwelkomen in Barneveld en druk in de weer zijn om alles te regelen. Een sprint van beamers tot broodjes tot januari. Dan staan we klaar om u welkom te heten! 

Kan ik deze dag ook leuk combineren met andere dingen in Barneveld?

Er zijn tal van leuke mogelijkheden om er een leuke zaterdag van te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld ervan om nog even langs de kringloopwinkel van Woord en Daad te gaan na afloop? Of een frisse boswandeling te maken op de Veluwe en na afloop een warme chocomel? Heeft u een leuk contact opgedaan op de Werelddag? In en rondom het winkelcentrum van Barneveld zijn tal van aardige Hollandse en internationale restaurants.  

Wat zijn de tijden van het kinderprogramma?

Net als het gewone programma duurt het programma voor de kinderen van 10.15-15.15 uur De kinderen kunnen gebracht worden vanaf 9.30 uur op de 1e verdieping van de locatie. Bij de aanmelding heeft u de namen en uw mobiele nummer al doorgegeven. Uw kind staat dus bij ons geregistreerd en zal een sticker krijgen met zijn of haar naam en uw mobiele nummer. Het kinderprogramma is al jaren zeer populair dus brengt u uw kinderen vroeg genoeg. U dient uw kinderen aan het begin van het pauzeprogramma weer op te halen en terug te brengen tussen 13.25 uur en 13.35 uur.

Wanneer kan mijn kind deelnemen aan het kinderprogramma?

Het kinderprogramma heeft als thema ‘Kanjers!’ U kunt voor uw kind(eren) direct bij de entree een naamsticker ophalen voor het kinderprogramma. Bij de opgave vragen we al om gegevens van uw kinderen, dan houden we een plekje voor hen vrij.

Er is een gezamenlijk deel voor alle kinderen met een opening. Daarna verdelen de kinderen in onderbouw leeftijd en bovenbouw leeftijd. Alle kinderen tussen de 4 en 12 jaar zijn van harte welkom. Voor de kinderen van 0-4 is er de crèche.

In de pauze is er geen kinderprogramma, maar is er ook genoeg te doen voor de kinderen.

Wat kunnen kinderen in de pauze doen?

In het pauzeprogramma bent u zelf verantwoordelijk voor uw kind(eren). In de Expohal kunt u lunchen met uw kinderen. Er is een speurtocht, een spelhoek en een luchtkussen. 

Kunnen ouders het kinderprogramma bijwonen?

Vanwege het grote aantal kinderen én vrijwilligers is het helaas niet mogelijk om (een deel van) het kinderprogramma bij te wonen.

Hoe zorgt Woord en Daad voor een verantwoord en veilig kinderprogramma?

Om het zowel voor ouders als kinderen leuk en veilig te houden, gelden er rondom de kinderprogramma’s strikte afspraken:  

 • Het programma is niet toegankelijk voor ouders, verzorgers of andere volwassenen, met uitzondering van de kinderprogramma vrijwilligers.  
 • Elk kind dient de verstrekte sticker te dragen met daarop het mobiele telefoonnummer van de ouder of verzorger.  
 • De ouder/verzorger wordt gebeld op het vermelde nummer als er iets met uw kind gebeurt of het kind naar de ouder/verzorger wil.

Is er ook een crèche op de Werelddag?

Er is een mogelijkheid om baby’s van 0-4 jaar bij de crèche te brengen. Hiervoor gelden dezelfde tijden als het kinderprogramma. Er is speelgoed beschikbaar en de zaal is afgesloten. Onze crèche leidsters kunnen voor maximaal 10-15 baby’s zorgen, dus komt u op tijd om uw kindje te brengen. 

Kan ik mij ook aanmelden als sponsor van de Werelddag?

Dat kan zeker. Wij doen u graag een passend voorstel en verwerken daarbij uw wensen. Wilt u contact opnemen met Martijn Boogaard, telefoonnummer 06-11279547.

Kan ik ook met een bedrijfsstand in de Expohal staan?

U heeft volop de gelegenheid om uw organisatie te promoten op de Werelddag indien dat passend is bij de identiteit van Woord en Daad. U kunt contact opnemen met Martijn Boogaard, telefoonnummer 06-11279547 

Is de locatie bereikbaar met het OV?

Als u zich aanmeldt kunt u de optie aanklikken om gebruik te maken van de shuttle tussen Barneveld Centrum en de locatie.  Als u met de bus of trein reist, kunt u uitstappen op station Barneveld Centrum. Daar staat een shuttle klaar om 9.30 uur. De shuttle vertrekt weer om 15.30 uur. 

Ik kom met de auto, kan ik hier goed parkeren?

Absoluut. Er zijn meer dan 1350 gratis parkeerplekken en er zijn een aantal parkeervrijwilligers die u helpen om uw parkeerplek te vinden.  

Werelddag stories

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen