Wereldspelen

Doe mee met de Woord en Daad-Wereldspelen!

Koningsdag 2019 komt alweer snel dichterbij! Rond Koningsdag wordt er op veel scholen een sportieve activiteit georganiseerd. Wij willen u hierbij graag de Woord en Daad-Wereldspelen 2019 introduceren, rondom het thema ‘Water’! Bij Woord en Daad zien wij dat water wereldwijd een belangrijke rol speelt. Daarom zetten wij ons in voor toegang tot goed drinkwater in verschillende landen.

Steeds meer kinderen gaan naar school in Haïti en Ethiopië. Daar zijn we heel blij mee! Maar de situatie op het gebied van water, sanitatie en hygiëne is op veel scholen zorgelijk. Toiletten zijn vies of buiten gebruik, kinderen kunnen hun handen niet wassen met zeep, of er is geen stromend water. Daar willen we verandering in brengen. Enerzijds door de aanleg of reparatie van waterpunten en toiletten. Anderzijds door leuke en aansprekende hygiënelessen. Zodat kinderen zelf gezond blijven en een schone leeromgeving hebben.

Wereldspelen

Wellicht bent u op zoek naar een originele aanvulling of een passend alternatief voor de Koningsspelen. Speel spelletjes uit Ethiopië, Haïti of Bangladesh en combineer sportiviteit met kennis over andere culturen.

U ontvangt de 15 Wereldspelen in een pdf. De spelletjes zijn overzichtelijk weergegeven. Zo vindt u op elke pagina twee spelletjes, waardoor u deze eenvoudig kunt printen en in het midden kunt doorsnijden.
De uitleg van de spellen kunt u als docent bij u houden, of eventueel bij het spel ophangen.

Veel van de spelletjes zijn eenvoudig aan te passen aan het niveau van de groep. De spelletjes met een ster zijn alleen voor de bovenbouw te gebruiken.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen