Afscheid in Colombia

Comitéreis Colombia

Geplaatst door Lianne Bal, medewerker W&D op 19 april 2012

Terug naar het overzicht Colombia - comitéleden en CDA-leden

Vandaag gaan we op familiebezoek in een van de gevaarlijkste buurten van Bogotá. Uiteraard onder begeleiding van onze beveiligers Mauricio en Jimmy.

Na heerlijk uitgeslapen te hebben, beginnen we aan onze laatste dag in Colombia. In de wijk San Bernardo bezoeken we Oscar en zijn oma. Samen met zijn oma leeft hij in een kleine kamer, waar een bed en een tweetal stoelen staan. Met twee kleine kastjes is de kamer dan ook vol. We passen er net allemaal in.

De moeder van Oscar zit in de gevangenis en heeft een gevangenisstraf van 12 jaar, vanwege diverse overvallen. Zijn vader woont in hetzelfde gebouw, samen met zijn stiefmoeder. Oscar heeft drie broers. Zij leefden alledrie op de straat en zijn via de overheid en met behulp van CDA in een jongenstehuis geplaatst. De oma van Oscar heeft zelf jarenlang drugs verkocht, maar inmiddels is ze daar twee jaar geleden mee gestopt. Op dit moment gaat zij nog niet naar een kerk, vanwege schaamte tegenover God over haar verleden. Wel is zij hierover in gesprek met medewerkers van CDA. Zij brengen haar weer in contact met een gemeente en dominee in haar buurt. CDA is op dit moment bezig op de papieren te regelen waarmee Oscar ook in een christelijk jongenstehuis geplaatst kan worden.

Na het huisbezoek ging een deel van de groep naar het Museo del Oro, het goudmuseum, en een deel naar een markt, waar nog de laatste souvenirs ingeslagen werden, met behulp van Jason, onze gids en vertaler. Daarna kregen we een heerlijke lunch en vertrokken we naar het kantoor van CDA om afscheid te nemen van de CDA medewerkers.

Corjan, onze reisleider bedankte de medewerkers van CDA namens onze hele groep en sprak onze waardering uit voor het vele goede werk dat CDA doet. Hij benadrukte daarbij dat we blij zijn nu iets te kunnen begrijpen van de complexiteit waar CDA en onze andere partners mee te maken hebben. We hopen in Nederland iets van onze ervaringen hierin te kunnen overbrengen. CDA was ook dankbaar met het bezoek van onze groep en de interesse in hun werk en gaf aan hierdoor gemotiveerd te worden zich nog meer voor ons aller werk in te zetten.

 In gemeenschappelijk gebed, geleid door Louisa, een van de medewerksters van CDA, werd de Heere hiervoor hartelijk gedankt. Samen vroegen we om bescherming en zegen op ons werk. Hier in Colombia en bij ons in Nederland. Na afscheid genomen te hebben, vertrokken we naar ons hotel om daar onze koffers op te halen. Nu op naar het vliegveld, om aan onze reis terug te beginnen. Het einde van een mooie en bijzondere reis.


comments powered by Disqus