Stelling: Josien Teitsma (34): Het ene doen en het andereů ook!

Campagne Je Krijgt Wat Je Geeft

Geplaatst op 9 maart 2012

Terug naar het overzicht Josien Teitsma

Stelling: Ontwikkelingssamenwerking. Dat is niet de taak van de overheid. Ik geef zelf wel rechtstreeks aan goede doelen.

Een salaris van 0,70 eurocent per dag. Wij Nederlanders zouden er niet eens voor gaan werken. Wat? Zelfs voor 0,70 cent per uur zouden we onze neus al ophalen.
Laten we luisteren naar de individuele stem van de mens met armoede. Laten we niet blijven hangen in het negatieve en denken dat er altijd veel geld aan de strijkstok blijft hangen.

Belasting betalen... Natuurlijk doen we dat. Geef aan de keizer (regering) wat van de keizer is. Als mensheid en als natie en volk ben je mijns inziens verplicht om naar je medemensen om te kijken. Dus ontwikkelingssamenwerking is zeker een taak van ons als Nederlands volk en dus van de overheid.

Geef het maar aan de armen en niet aan doelen waar mensen van genieten die daar zelf nog wel aan bij kunnen dragen zoals concertgebouwen of theaters. Maar schuif het niet af op je belastinggeld alleen, en kijk zelf ook wat je over hebt om te geven aan hen die het minder hebben dan wij.

Met in ons achterhoofd de gedachte dat er mensen van 0,70 eurocent per dag moeten leven. Wat kunnen we dan nog veel missen! Van geven word je nooit armer.


>>
Josien Teitsma-Brandwijk (34) woont in Elburg en is coach en trainer niet-sturende communicatie bij 's Heeren Loo, omgeving Apeldoorn, ten behoeve van mensen met een verstandelijke beperking.

 


comments powered by Disqus