Ik geef jou...

Bied een dorpsbewoner in Oeganda duurzaam toegang tot schoon water via een vernieuwd waterpunt dicht bij huis!

/ Waterpunten in Oeganda

Bijna 50% van de watervoorzieningen op het Oegandese platteland raakt buiten werking, door een gebrek aan onderhoud en eigenaarschap. Met het gevolg dat mensen lange afstanden af moeten leggen met hun jerrycans en lang moeten wachten om water te kunnen tappen. Of mensen drinken vervuild water dat dichterbij te krijgen is, maar waar ze ziek van worden. Met het project WaterTime streven we naar uitbreiding en goed onderhoud van het aantal waterpunten in kwetsbare dorpen in Oeganda, zodat alle mensen dichtbij huis schoon water kunnen halen.

Hoe doen we dit?

  • Kapotte waterpunten worden vernieuwd en nieuwe waterpunten worden aangelegd.
  • Er wordt een prepaid betalingssysteem ingebouwd in elk waterpunt. Hierdoor kunnen mensen met een tag een klein bedrag betalen voor hun water. Met dit geld kunnen onderhoud en reparaties betaald worden.
  • Mensen kunnen terecht bij de dorpswinkel voor tags en tegoed.
  • Er worden ondernemers opgeleid die reparaties en onderhoud uitvoeren tegen betaling.
  • Als er genoeg geld is en een dorp er voor open staat, kan het aantal waterpunten in een dorp verder uitgebreid worden.

/ Geeft u mensen toegang tot schoon water?

U kunt ook meedoen en dorpsbewoners in Oeganda toegang geven tot schoon drinkwater. Voor 49 euro krijgt een persoon toegang tot een vernieuwd waterpunt dichtbij huis dat regelmatig onderhouden en zo nodig gerepareerd wordt. Hoeveel personen maakt u blij met schoon water?

1 persoon

Voor € 49,- krijgt een persoon toegang tot een vernieuwd waterpunt dichtbij huis dat regelmatig onderhouden en zo nodig gerepareerd wordt.

2 personen

Voor € 98,- krijgen twee personen toegang tot een vernieuwd waterpunt dichtbij huis dat regelmatig onderhouden en zo nodig gerepareerd wordt.

3 personen

Voor € 147,- krijgen drie personen toegang tot een vernieuwd waterpunt dichtbij huis dat regelmatig onderhouden en zo nodig gerepareerd wordt.

/ Meer over ‘Ik geef jou’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring