Ik geef jou...

Bied Beninese boeren zoals Baké een rijsttraining, zodat ze hun techniek kunnen verbeteren waardoor hun opbrengst stijgt!

/ Rijstboeren in Benin

Bij veel rijstboeren in Benin waren de opbrengsten laag en gebruikten ze veel zaad. Daarnaast waren de klanten ontevreden over de kwaliteit van de rijst. Inmiddels is dit compleet veranderd. Met onze partnerorganisatie, DEDRAS, werkt Woord en Daad samen om de boeren in Benin te steunen. De boeren ontvangen trainingen, waardoor de opbrengsten van het land verbeteren en de productiviteit stijgt. Naast training in rijstteelt krijgen de boeren ook training in bedrijfsmanagement.

‘Ik heb zelfs de prijs van de rijst kunnen verhogen’

‘Ik oogst nu 13 balen van 85 kilo van mijn akker, eerder waren dat er 6!’ zegt Baké Orou Mongo, een 36-jarige rijstboer, enthousiast. Zénabou Issa: ‘We hebben geleerd over het blancheren van rijst. Ik verkoop de rijst nu beter en ik heb de prijs zelfs kunnen verhogen, de klanten vonden het geen probleem!’ Ook Sharantou Abbou spreekt daarvan: ‘Volgens sommigen lijkt mijn rijst zelfs op de geïmporteerde rijst!’

/ Steunt u boeren in Benin?

U kunt ook meedoen en de rijstboeren zoals Baké in Benin financieel steunen. Al voor € 5,50 geeft u een rijstboer in Benin een maand toegang tot een training. Hoeveel rijstboeren steunt u?

1 boer

Voor € 5,50 kan een rijstboer in Benin een maand een training volgen.

2 boeren

Voor € 11,- kunnen twee rijstboeren in Benin een maand een training volgen.

4 boeren

Voor € 22,- kunnen vier rijstboeren in Benin een maand een training volgen.

/ Meer over ‘Ik geef jou’

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring