Waarom partner worden?

We willen verschil maken in de levens van onze naasten in armoede. Bijvoorbeeld in het leven van Bénebeyense, die ondanks zijn beperking aan het werk kan. Dit kunnen we niet alleen. Daarom werken we samen met lokale organisaties. Doet u mee? Uw steun is hard nodig!

Als Woord en Daad partner:

  • ontvangt u 2x per jaar een mooie giftrapportage over úw bijdrage
  • ontvangt u ons magazine Werelddelen
  • houd u regie. U bent vrij om op te zeggen wanneer u dat wilt
Aanmelden

Aanmelden als partner

Maandelijks bedrag in euro's(Vereist)

Minimaal bedrag van € 5,-
Aanhef(Vereist)
Naam(Vereist)
Geen titel (optioneel)

Woord en Daad gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Zie onze privacyverklaring.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.
Wij hebben in Colombia gezien wat er met het geld gebeurt dat vanuit Nederland gegeven wordt; het wordt echt goed besteed
Inez de Jongh Bezocht een project in Colombia

Veelgestelde vragen

Ieder jaar kiezen we circa tien van onze projecten waar uw bijdrage op dat moment het hardst nodig is. Zo draagt u wereldwijd bij aan de voortgang van ons werk via de programma’s Agrarische Ontwikkeling, Duurzaam Water, Onderwijs en Werk & Opleiding.

Vanuit bijdragen van onze partners financieren we bijvoorbeeld:
Voor € 10,- een training voor boeren. Een grotere oogst stelt boeren in staat om het schoolgeld van hun kinderen te betalen.

Voor € 25,- ondernemerscoaching voor mensen als Bénebeyense. Ondanks zijn beperking kan hij nu in zijn levensonderhoud voorzien als meubelmaker.

Voor € 110,- toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen voor Hawa’s gezin.

Lees de impactverhalen van meubelmaker Bénebeyense, boer Nilo en de Ethiopische Hawa onderaan deze pagina.

Woord en Daad werkt al meer dan 50 jaar om mensen in armoede perspectief te bieden. Hierin komen Woord én daad samen. In de manier van werken zijn onze Christelijke identiteit en Bijbelse normen en waarden verweven. Hierin is iedereen gelijkwaardig, want we geloven dat ieder mens is geschapen naar Gods beeld. Daarom weten we ons geroepen om Gods liefde en barmhartigheid te weerspiegelen en door te geven.

Daarnaast hebben we altijd het individu op het oog én willen we armoede bij de wortel aanpakken. Hoe we dit doen? We veranderen systemen die armoede in stand houden. Bijvoorbeeld het systeem van oneerlijke verdeling van water voor boeren in Ethiopië. Dit lukt niet alleen. Hiervoor is samenwerking enorm belangrijk. Daarom werken we altijd samen met lokale partnerorganisaties, maar bijvoorbeeld ook met overheden. Juist door armoede bij de wortel aan te pakken geloven we dat levens van mensen blijvend kunnen veranderen!

Bij Woord en Daad staat verantwoord met giften omgaan hoog in het vaandel. We zijn blij dat donateurs ons ook vaak omschrijven als betrouwbare organisatie. Met een gemiddeld overheadpercentage van max. 7,5% zorgen we ervoor dat van iedere euro minimaal 92,5 cent direct aan de projecten ten goede komt.

Armoede bij de wortel aanpakken vraagt vaak lange adem en doorzettingsvermogen. Daarom hebben we bij Woord en Daad meerjarige projecten, waarin we niet in de eerste plaats gaan voor snelle resultaten, maar voor blijvende verandering. Juist als we dat willen bereiken, is doorlopende steun van u als partner ontzettend belangrijk!

Als partner draagt u met een maandbedrag naar keuze (vanaf € 5,-) bij aan ons werk. U kiest zelf de betalingstermijn. Uw bijdrage van bijvoorbeeld € 15,- per maand kan maandelijks worden geïncasseerd, maar u kunt er ook voor kiezen om het jaarbedrag (van in dit voorbeeld 15 x 12 = € 180,-) eens per jaar te laten incasseren.

Wenst u uw bijdrage als partner zelf aan ons over te maken? Dat kan ook. Neemt u dan even contact met ons op.
Omdat Woord en Daad de ANBI-status heeft, zijn uw giften aftrekbaar van de belasting. Hierbij gelden de normale belastingaftreknormen, waarbij sprake is van een minimum en een maximum voor de aftrekbaarheid. Als u uw giften aan Woord en Daad (en andere goede doelen) voor 100% wilt aftrekken van de belasting, dan kunt u een periodieke schenking overwegen.

Meer informatie over structureel doneren?

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Gerwin van Muijlwijk Relatiebeheerder Particulieren