De afgelopen dagen hebben bendes aanvallen uitgevoerd op gevangenissen, politiebureaus, internetverbindingen en luchthavens. Duizenden gevangenen zijn ontsnapt en lopen nu vrij rond, veel van deze gevangenen zijn bendeleden. De aanvallen op belangrijke havens verergert het aanhoudende voedsel- en bevoorradingstekort. Het Wereld Voedsel Programma van de VN (WFP) waarschuwt dat Haiti aan de rand staat van een verwoestende hongercrisis.

Scholen in de stad gesloten
Dit heeft grote gevolgen voor onze partnerorganisaties op Haiti. In Port-au-Prince zijn veel scholen gesloten, mensen blijven binnen en onze partners werken zo veel mogelijk vanuit huis. In het meer rurale gebied van Haiti kan het dagelijks leven wel zo goed als mogelijk door gaan en zijn scholen open.

Noodhulp
We volgen de situatie nauwgezet. Op dit moment is de veiligheid van het lokale team en de betrokken mensen in onze programma’s onze topprioriteit. Daarnaast willen we samen met onze partners noodhulp verlenen, zodra dit kan. We richten ons voornamelijk op voedselhulp in de meest kwetsbare gebieden van Port-au-Prince. Dit is nu keihard nodig.

Geef aan noodhulp Haïti

Haiti heeft ons gebed hard nodig. Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!