Toegang tot onderwijs is niet vanzelfsprekend

Niet in elk land is het vanzelfsprekend om naar school te gaan. Mede dankzij de steun van honderden scholen in Nederland werken we wereldwijd met onze partners aan goede onderwijssystemen, verbeterde onderwijskwaliteit en toegang tot christelijk onderwijs voor de allerarmsten. Nog steeds zijn er kinderen die geen onderwijs ontvangen, omdat ze hun ouders helpen op het land of kilometers moeten lopen voor een jerrycan schoon drinkwater. Zij hebben uw steun hard nodig! En andersom kunnen wij ook veel leren van de manier waarop deze kinderen in het leven staan. Samen maken we verschil. Hoe zet uw school zich in?

Magazine Verrekijker voor kids

De wereld ver weg komt dichterbij! Via Verrekijker, het scholenmagazine van Woord en Daad, leren leerlingen verder kijken dan hun eigen wereld en maken ze kennis met leeftijdsgenoten in Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Een magazine in frisse kleuren, aansprekende afbeeldingen, een leuk spel, een actiepagina en een spannend verhaal. De teksten zijn afwisselend geschikt voor leerlingen in de onder- en bovenbouw. Voor de kleuters is er een mooie bouwplaat.

Geef via onderstaand formulier de gewenste aantallen door en wij bezorgen het magazine Verrekijker bij u in de klas!

Verrekijker aanvragen
Kidsmomentje: maak een fotolijstje

Kidsmomentjes

Ga je mee op reis?

Wij komen digitaal naar jullie toe met de Woord en Daad tourbus! Samen bezoeken we diverse (sponsor)landen. Misschien steunen jullie wel een of meerdere sponsorkinderen in Benin, Colombia of Guatemala. Dan ben je vast benieuwd hoe de kinderen in dat land leven, waar ze naar school gaan en hoe hun dag eruit ziet.

Tip voor de juf of meester: leuk om in de klas te kijken tijdens een regenachtige pauze!

Bekijk meer kidsmomentjes

Presentatie aanvragen

Bent u ook benieuwd naar de leefomstandigheden van uw sponsorkind(eren)? Wilt u meer weten over ons werk in ontwikkelingslanden? Of gaat u met uw leerlingen aan de slag met Verrekijker en wilt u uw leerlingen extra achtergrondinformatie bieden? Vraag dan een presentatie aan! Onze ervaren basisschoolpresentators komen graag langs om uw leerlingen te vertellen over uw sponsorkind(eren) en/of de landen waar Woord en Daad werkt. Wanneer u binnenkort een actie wilt doen, introduceren ze graag een mooie actie voor uw klas. Ook denken we graag mee over een eventuele digitale presentatie.

Hier aanvragen

Meer informatie

Wij geven u graag een persoonlijke toelichting of presentatie.

Lisette Koolmees Relatiebeheerder Kerken en Basisscholen

Materiaal voor leerkrachten

Wil je een spreekbeurt houden over Woord en Daad?