fbpx

Schrijf uw sponsorkind

/ KIES ÉÉN VAN DE OPTIES

Post versturen tijdens de corona pandemie

Juist in deze onzekere tijd is het krachtig om contact te houden met uw sponsorkind en verbonden te zijn. Als de lockdown straks voorbij is, zou het ontzettend mooi zijn als er voor uw sponsorkind een brief klaar ligt op school.

Vertraagde bezorging
We raden u aan om een brief te sturen via MijnWoordenDaad. Deze brief verzenden we direct digitaal, zodat de medewerkers de brief kunnen printen en bezorgen of via de mail kunnen doorsturen aan uw sponsorkind. U kunt ook zelf post versturen, maar het coronavirus heeft impact op postbedrijven wereldwijd. Post sturen is wel mogelijk, maar zal in sommige landen vertraagd aankomen bij de sponsorkinderen.

*Dit geldt vice versa ook voor post van uw sponsorkind. Doordat sommige scholen gesloten zijn, kan het langer duren voordat u bericht ontvangt.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog post sturen naar mijn sponsorkind?

Post sturen is mogelijk, maar zal in een aantal landen vertraagd aankomen bij het sponsorkind (zie kader rechts). Wij raden u aan om de MijnWoordenDaad te gebruiken, want brieven kunnen wij direct digitaal naar onze partnerorganisaties sturen! Zij printen de brief uit en geven dit aan uw sponsorkind.

Wanneer ontvang ik post van mijn sponsorkind?

Alle post die wij ontvangen van uw sponsorkind sturen we door. Sponsorkinderen komen in kleine groepjes naar school om een brief te schrijven of ze schrijven thuis een brief en sturen hiervan een foto op. Tegelijkertijd geven sommige partnerorganisaties nu prioriteit aan het bieden van thuisonderwijs, maaltijden en medische zorg. Het is daarom goed om uw verwachtingen wat betreft de post bij te stellen. Het kan langer duren voordat u weer post ontvangt en bovendien is de kans reëel dat u dit jaar minder post ontvangt.

Hoe gaat het met mijn sponsorkind?

Onze partnerorganisaties houden contact met alle sponsorkinderen en doen er alles aan om hen te beschermen tegen het coronavirus. Mocht uw sponsorkind of zijn/haar familie ziek worden, dan laten wij u dit persoonlijk weten. Bij geen bericht, mag u ervan uitgaan dat het ondanks de omstandigheden goed gaat met uw sponsorkind.

Wat kan ik verder doen?

Het krachtigste wat we nu kunnen doen is bidden. Het coronavirus maakt opnieuw duidelijk dat we in een gebroken wereld leven. Nu kwetsbare families het hardst worden geraakt, weten we ons meer dan ooit afhankelijk van God. Wilt u bidden voor gezondheid en voorziening in voedsel en medische zorg?

Financiëel laten weten dat u aan uw sponsorkind denkt? Maak een extra gift over voor de familie en steun hen in deze onzekere tijd!

Daarnaast kunt u via ons noodfonds ook extra bijdragen.

Actuele informatie:

Vertraagde bezorging: Colombia, Guatemala, India, Filipijnen, Sierra Leone, Tsjaad

De maatregelen rondom COVID-19 verschillen per land en wijzigen continu. We kunnen helaas nu nog niets zeggen over hoelang de landen gesloten blijven en wat de verwachte bezorgtijd is. Bekijk hier de meest actuele informatie.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen