Schrijf uw sponsorkind

/ KIES ÉÉN VAN DE OPTIES

/ ACTUELE VERZENDTIJD VAN POST

Op dit moment is er vertraagde bezorging vanwege corona in Colombia, Guatemala, India, Filipijnen, Sierra Leone en Tsjaad.

De maatregelen rondom COVID-19 verschillen per land en wijzigen continu. We kunnen helaas nu nog niets zeggen over hoelang de landen gesloten blijven en wat de verwachte bezorgtijd is. Bekijk hier de meest actuele informatie.

Veelgestelde vragen

Kan ik vanwege corona nog post sturen naar mijn sponsorkind?

Post sturen is mogelijk, maar zal in een aantal landen vertraagd aankomen bij het sponsorkind (zie kader rechts). Wij raden u aan om de MijnWoordenDaad te gebruiken, want brieven kunnen wij direct digitaal naar onze partnerorganisaties sturen! Zij printen de brief uit en geven dit aan uw sponsorkind. Kaarten worden in Nederland gedrukt en per post opgestuurd, dus dit zal langer duren (maximaal 10 weken).

Wanneer ontvang ik post van mijn sponsorkind?

Alle post die wij ontvangen van uw sponsorkind sturen we door. Sponsorkinderen komen in kleine groepjes naar school om een brief te schrijven of ze schrijven thuis een brief en sturen hiervan een foto op. Tegelijkertijd moeten sommige partnerorganisaties nu prioriteit geven aan het bieden van thuisonderwijs, maaltijden en medische zorg. Het is daarom goed om uw verwachtingen wat betreft de post bij te stellen. Het kan langer duren voordat u weer post ontvangt en bovendien is de kans reëel dat u dit jaar minder post ontvangt.

Hoe gaat het met mijn sponsorkind?

Onze partnerorganisaties houden contact met alle sponsorkinderen en doen er alles aan om hen te beschermen tegen het coronavirus. Mocht uw sponsorkind of zijn/haar familie ziek worden, dan laten wij u dit persoonlijk weten. Bij geen bericht, mag u ervan uitgaan dat het ondanks de omstandigheden goed gaat met uw sponsorkind.

Wat kan ik verder doen?

Het krachtigste wat we nu kunnen doen is bidden. Het coronavirus maakt opnieuw duidelijk dat we in een gebroken wereld leven. Nu kwetsbare families het hardst worden geraakt, weten we ons meer dan ooit afhankelijk van God. Wilt u bidden voor gezondheid en voorziening in voedsel en medische zorg?

Financiëel laten weten dat u aan uw sponsorkind denkt? Maak een extra gift over voor de familie en steun hen in deze onzekere tijd!

Daarnaast kunt u via ons noodfonds ook extra bijdragen.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer