Beroepen in de Bijbel

Met deze nieuwe dankdagkalender kun je als gezin of klas 7 dagen stilstaan bij de zegen van werk. We staan stil bij zeven beroepen waar mannen en vrouwen hun geld mee verdienden in de tijd van de Bijbel én in projectlanden van Woord en Daad. Kinderen leren deze dankdagweek God te danken voor Zijn trouwe zorg voor werk en welke zegen Hij daarmee wil geven in de gezinnen. Er is daarnaast ook aandacht voor situaties waarin werk niet vanzelf gaat. Deze kalender werd door Woord en Daad ontwikkeld met de jeugdbonden de HHJO, het HJW, de JBGG en het LCJ.

/ DE INHOUD VAN DE DANKDAGKALENDER

Elke dag bevat naast de Bijbellezing en liedsuggesties ook vragen voor kinderen, gebedspunten en doe-opdrachten. Ook maken we elke dag kennis met een jongere uit een van de landen waar Woord en Daad werkt. Klik op de afbeelding van de dag om naar de bijpassende verwerkingsopdrachten te gaan (beschikbaar vanaf oktober). Tip: wil je nu alvast aan de slag? Download de bouwplaat en maak je eigen spaargeldkistje!

Zondag 30 oktober

Veehouder

Maandag 31 oktober

Dokter

Dinsdag 1 november

Handelaar

Woensdag 2 november

Visser

Donderdag 3 november

Pottenbakker

Vrijdag 4
november

Kleermaker

Zaterdag 5
november

Tentenmaker

/ DEEL JE ZEGENINGEN

Dankbaarheid en het delen van zegeningen met je naaste dichtbij en ver weg horen bij elkaar. We ontmoeten in deze kalender zeven verschillende (jonge) mannen en vrouwen uit de projectlanden van Woord en Daad. In deze landen is het zeker niet vanzelfsprekend dat je een baan kunt vinden. Dankzij een goede training en opleiding hebben zij wel werk gevonden. Hoe ervaren zij hun baan? Je leest het in de dankdagkalender!

Deze jongeren kunnen een steuntje in de rug voor het behalen van hun diploma en vinden van werk goed gebruiken tijdens deze dankdagweek. Gespaard? Maak je geld over naar Stichting Woord en Daad via IBAN: NL64 RABO 0385 4870 88, o.v.v. Dankdagkalender, of via dit formulier. Dank!

/ OOK EEN DANKDAGKALENDER IN HUIS?

AANVRAGEN

De gratis dankdagkalender aanvragen?
Klik op onderstaande knop.

DOWNLOADEN

Liever een online versie?
Download ‘m via onderstaande knop als pdf.

/ STEUN WERK EN OPLEIDING WERELDWIJD

€ 12

Training van één docent van een vakschool

€ 53

Eén jongere krijgt ondersteuning bij het starten van een onderneming

€ 84

Eén jongere volgt een vaktraining

€ 184

Vergoeding voor de vaktraining van één jongere uit extreme armoede

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Bedankt voor uw interesse in een gratis nummer van Daadkracht!

U krijgt binnenkort een nummer van Daadkracht in de brievenbus!

  • Bekijk hier onze privacyverklaring