Dankdagkalender 2021

Thema: Danken met Johannes op Patmos

Met de dankdagkalender kun je als gezin of klas 7 dagen stilstaan bij de betekenis van dankdag. Het thema van 2021 was: ‘Danken met Johannes op Patmos’. De tekst uit Openbaring 11:17 stond heel de week centraal. Kinderen leerden deze dankdagweek God te danken voor Wie Hij is en wat Hij gedaan heeft en doet. Deze kalender werd door Woord en Daad ontwikkeld met de jeugdbonden de HHJO, het HJW, de JBGG en het LCJ.

/ DE INHOUD VAN DE DANKDAGKALENDER

Elke dag bevat naast de Bijbellezing en liedsuggesties ook vragen voor kinderen, gebedspunten, doe opdrachten en verschillende bijbelstudiemethoden voor jongeren. Klik op de afbeelding van de dag om naar de bijpassende verwerkingsopdrachten te gaan.

PS: wil je nu al aan de slag? Download de bouwplaat en knutsel een mooi spaarhuisje!

Zondag 31 oktober

Wij danken U, Heere God almachtig,
Die is, en Die was, en Die komen zal!
dat Gij Uw grote kracht hebt aangenomen,
en als Koning hebt geheerst.

Weektekst – Openbaring 11:17

Wist je dat we deze weektekst ook op muziek hebben gezet? Klik hier en leer hem samen met je broertjes en zusjes of met de hele klas!

/ OP REIS NAAR DE FILIPIJNEN

Iedere dag reageert Reina Vee Lucaycay op het dagthema. Reina (8) woont in Zamboanga City, op het zuidelijke deel van een Filipijns schiereiland. Ze heeft twee zussen: Ashtin en Veronique. Haar vader was dominee, hij stierf in 2015 aan een maagzweer. Haar moeder is juf.

/ DEEL JE ZEGENINGEN

Dankbaarheid en het delen van zegeningen met je naaste dichtbij en ver weg horen bij elkaar. We gaan daarom op reis naar een dorpsontwikkelingsproject van Woord en Daad in Dolores, Filipijnen. Lastig om te danken voor gewas en arbeid als de alles verwoestende tyfoon Haiyan (2013) je dorp en landbouwgrond wegvaagt, toch? Inmiddels is het dorp op een veiligere plek herbouwd, wordt er christelijk onderwijs gegeven en krijgen ouders landbouwcursussen om uiteindelijk als gemeenschap weer zelfstandig te kunnen leven. De kinderen en hun leerkrachten op de Filipijnen kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken tijdens deze dankdagweek. Doe je mee?

/ OOK EEN DANKDAGKALENDER IN HUIS?

AANVRAGEN

D.V. dit najaar is de nieuwe versie weer aan te vragen.

DOWNLOADEN

Liever een online versie?
Download ‘m via onderstaande knop als pdf.

/ STEUN CHRISTELIJK ONDERWIJS OP DE FILIPIJNEN

Een eiland in een fles

Johannes is verbannen naar het eiland Patmos. We knutselen een eiland in een fles.

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer