fbpx

Geef ze een TIEN!

GEEF ZE EEN TIEN!

Wereldwijd goede docenten voor de klas

Goed onderwijs is in Nederland bijna vanzelfsprekend, maar wereldwijd laat de kwaliteit van het onderwijs helaas nogal eens te wensen over. Woord en Daad en Driestar Educatief zetten zich daarom in voor goed, christelijk onderwijs wereldwijd. Doet u mee?

Uitdagingen

Docenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika willen graag goed lesgeven, maar krijgen vaak niet de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen. Op docentenopleidingen worden bijvoorbeeld weinig kwaliteitseisen gesteld en er zijn weinig mogelijkheden voor stages. Hierdoor komt het regelmatig voor dat docenten zonder bevoegdheid voor de klas staan. Daar willen we verandering in brengen!

Júist in de vaak onveilige wijken waar leerlingen in armoede opgroeien, zijn goede, christelijke meesters en juffen van levensbelang! Zij bieden een luisterend oor en stimuleren de leerlingen om hun best te doen op school, zodat ze later een zelfstandige toekomst op kunnen bouwen.

Daarom heeft Woord en Daad samen met Driestar Educatief het International Network for Christian Education (INCE) opgezet. Binnen dit wereldwijde netwerk bieden we opleidingen aan voor docenten, ontwikkelen we nieuw, christelijk lesmateriaal en werken we samen met (lokale) overheden aan structurele verbetering van het onderwijs.

Toffe juffen en meesters

Via ‘Geef ze een TIEN!’ krijgen juffen en meesters goede trainingen en ontwikkelen we christelijk lesmateriaal. Maar echte, blijvende verbetering van de onderwijskwaliteit in een land is alleen mogelijk als we samenwerken met de lokale overheid. Woord en Daad investeert daarom ook in het opbouwen van relaties met de overheid, zodat we nog veel meer leerlingen, docenten en scholen bereiken!

Doet uw klas mee aan de verbetering van het onderwijs in Benin, Burkina Faso, Guatemala, Haïti, Nepal of Sierra Leone?

Draag bij aan goed onderwijs!

Kom in actie en geef een gift

Met uw donatie geeft u leerlingen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika kans op een hoopvolle toekomst, omdat zij vanuit Bijbels perspectief les krijgen van gekwalificeerde leerkrachten.

Met uw gift draagt u bij aan:

  • Ontwikkeling van goed lesmateriaal voor leerlingen
  • Training van docenten
  • Onderwijsadvies aan scholen
  • Lobby met de overheid

De kosten van deze activiteiten verschillen per land en project. Uw bijdrage wordt besteed waar dit het meest nodig is binnen één van de INCE projecten. Specifiek werven voor een bepaald land of project? Neem contact met ons op!

Waar werken we?

In actie voor Geef ze een tien

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen