fbpx

Geef ze een TIEN!

GEEF ZE EEN TIEN!

Wereldwijd goede docenten voor de klas

Goed onderwijs is in Nederland bijna vanzelfsprekend. In ontwikkelingslanden laat de kwaliteit van het onderwijs helaas nogal eens te wensen over. Woord en Daad en Driestar Educatief zetten zich daarom in voor goed, christelijk onderwijs wereldwijd. Doet u mee?

Uitdagingen

Docenten in ontwikkelingslanden staan vaak voor grote uitdagingen. Op docentenopleidingen worden bijvoorbeeld weinig kwaliteitseisen gesteld en er zijn weinig mogelijkheden voor stages. Sommige docenten zijn zelf niet bevoegd om goed les te geven. Jammer voor al die gemotiveerde juffen en meesters die wél heel graag goed les willen geven en een voorbeeld willen zijn voor hun leerlingen!

Juist in de vaak armoedige of onveilige wijken waar de leerlingen wonen, zijn christelijke identificatiefiguren in de vorm van een goede meester of juf van levensbelang. Daarom werken Driestar Educatief en Woord en Daad samen aan de opzet van het zogenoemde International Network for Christian Education (INCE). Beide partijen willen een wereldwijd netwerk waarin docentenopleidingen en educatieve dienstverleners elkaar versterken bij het verbeteren van christelijk onderwijs.

Toffe juffen en meesters

Driestar Educatief en Woord en Daad starten met INCE in de landen waar we al vaak jarenlang samenwerken met verschillende onderwijspartners. Onder de noemer ‘Geef ze een TIEN!’ ondersteunen we al docentenopleidingen in onder andere Haïti, Nepal en Sierra Leone. We willen graag wereldwijd toffe juffen en meesters voor de klas! Tof komt van het Hebreeuwse woord ‘tov’ en betekent ‘goed’. Via dit project krijgen juffen en meesters goede trainingen, maar ook lesboeken en schrijfmaterialen. Dit zijn eerste vereisten om een toffe juf of meester te worden, toch?

Steun docenten met een gift*

Met uw donatie geeft u leerlingen in ontwikkelingslanden kans op een betere toekomst, omdat zij les krijgen van gekwalificeerde, christelijke leerkrachten.

10

Doneer lesboeken

*) De werkelijke kosten voor deze activiteiten kunnen per land en project verschillen. Uw bijdrage wordt besteed waar het meest nodig binnen één van de onderwijsprojecten van Woord en Daad

Waar werken we?

In actie voor Geef ze een tien

© Woord en Daad | Privacy statementDisclaimer

Woord en Daad maakt gebruik van cookies.

Door cookies te accepteren helpt u Woord en Daad bij het verbeteren van de website. Lees meer in ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluit deze melding
Privacy-instellingen